čtvrtek 3. července 2025

Hovězí + Pollo Strogonoff + vybrané nejlepší recepty pro mě + Videoportál

 Hovězí steaky
4 hovězí steaky v kostkách, každý o hmotnosti cca 110-180 g
1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek strouhaného parmazánu
2 vejce
1/4 hrnku smetany k smetaně
1 lžička česnekového prášku
1 lžička cibulového prášku
1/2 lžičky papriky
Sůl a pepř dle chuti
1/2 hrnku avokádového nebo olivového oleje na smažení
1. Začněte přípravou obalovací směsi. V mělké misce smíchejte mandlovou mouku, strouhaný parmazán, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, sůl a pepř.
2. V další mělké misce prošlehejte vejce se smetanou k vytvoření vaječné náplně.
3. Steaky ve tvaru kostky osušte papírovými utěrkami, aby se obal přilepil. Každý steak nejprve namočte do vaječné náplně, nechte přebytečnou tekutinu okapat, a poté jej důkladně obalte obalovací směsí. Obalovací směs vtlačte do masa, aby dobře přilnula.
4. Ve velké pánvi rozehřejte avokádo nebo olivový olej na středně vysokém plameni. Jakmile je olej horký, opatrně na něj vložte obalované steaky. Smažte asi 3–4 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a propečené.
5. Steaky vyjměte z pánve a položte je na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se okapal přebytečný olej.
6. Ihned podávejte s vašimi oblíbenými nízkosacharidovými přílohami a dobrou chuť!
Variace a tipy
Pro trochu pikantnější chuť zvažte přidání kajenského pepře do obalovací směsi. Pokud dáváte přednost vepřové verzi, můžete místo hovězího steaku použít tenké plátky vepřových kotlet. Pro osoby citlivé na mléčné výrobky může parmazán v obalovací směsi nahradit směsí drcených vepřových kůží a vašeho oblíbeného rostlinného sýra. Použití směsi různých ořechových mouk navíc může dodat obalovací směsi jedinečnou chuť a texturu.





Hovězí roštěná 2x


Suroviny: 500g hovězí roštěné sůl. pepř plnotučná hořčice hladká mouka sádlo 2 cibule 1 litr hovězího vývaru


Jídlo je připraveno z jednoduchých a cenově dostupných ingrediencí: hovězího kližka, cibule, paprika, česnek, sůl, pepř, kečup, pivo, majoránka