Mini Pavlov 
220 g krystalového cukru
Z této dávky mi vždy vyjde 12 kusů mini Pavlov. Troubu předehřejte na 150°C a ihned po vložení plechu stáhněte na 100°C a pečte hodinu.
Troubu poté vypněte a plech nechte v troubě dosušit do vychladnutí. krém: 2 smetany ke šlehání 33% moučkový cukr podle chuti vanilková ochucovací pasta podle chuti 1 ztužovač šlehačky
Vaječné bílky, špetku soli vyšleháme do pěny, po lžících přidáme krystalový cukr a šleháme dokud se cukr nerozpustí na nejvyšším stupni mixéru (4) 10-12 minut do tuha. Přidáme Zlatý klas, ocet vařečkou je lehce vmícháme do bílkového sněhu.
Na připravený plech stříkáme mini pavlovky. Troubu předehřejeme na 110 stupňů a sušíme na nejvyšší mřížce v troubě 70-75 minut. Jsou hotové pokud se je podaří snadno odlepit od pečicího papíru. Dvířka na troubě mírně otevřeme a necháme ve vypnuté troubě do vychladnutí.
Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme do hladka, přidáme čokoládu a smetanu a do šleháme do tuha. Cukrářský sáček s ozdobou špičkou naplníme krémem a naplníme pavlovky. Ozdobíme ovocem podle sebe a sezóny.
Pečeme (spíše sušíme) při 100-120 °C asi 30 minut.
Z uvedených surovin vypracujeme linecké těsto a v lednici necháme chvíli vychladit.
Připravíme čokoládový krém.
Na vychladlé linecké kolečko uděláme cukrářským sáčkem z čokoládového krému kroužek, do něj lžičkou dáme marmeládu a přiklopíme nahoru kokosku.
Sněhové pusinky s čokoládou ☝
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme krupicový  cukr a dál šleháme nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně odstavíme . Mezi tím si nadrobno nakrájíme (nasekáme) čokoládu na vaření  a v mícháme do vychladlého bílkového sněhu. Kdo má rád, přidá ještě nasekané ořechy.
Pak tvoříme pomocí dvou lžiček kopečky na vymaštěný plech nebo dáme pod ně pečící papír. 
Pečeme na 100°C asi 20 -25 min. pak pootevřeme troubu a dosušíme na 50°C v mírně vyhřáté troubě asi 60 minut.. Když praskne je hotovo.
Po upečení necháme zchladnout a pak teprve sloupneme z papíru.
Sněhové pusinky
4 bílky, 200 g cukr krupice, 2 lžičky škrobové moučkyVe vodní lázni (4 bílky) ušleháme sníh a přidáme cukr a škrobovou moučku. Šleháme až je hmota tuhá ale i teplá. Na vymazaný plech stříkáme nebo lžičkou tvoříme hrudky
Pečeme na 100°C asi 20 -25 min. a při mírné teplotě usušíme.
Sněhové dortíčky s ovocem a šlehačkou
4 bílky , 200g cukr moučka, 1 citron, 2 lžíce škrobu, špetka soli - Pečeme na 120 °C
Jahodové věnečky (větrníčky)
Přivedeme k varu 1/8 l vody, 50g máslo a špetku soli. Přisypeme mouku 125 g hladkou a mícháme, dokud se těsto neodděluje ode dna (jako velký knedlík). Dáme je do mísy a vmícháme 3 vejce .Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 8 kroužků (prům.6-7cm). Při vysoké teplotě pečeme 25-30 minut, ještě horké je rozřízneme a necháme vychladnout.
Želatinu namočíme, rozkrájíme 250g jahod,
přidáme 1 PL citronové šťávy a rozmačkáme je. Vmícháme jeden tvaroh, 2 PL m. cukru a vanilkový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do krému. Dáme chladit. Smetanu ušleháme a přidáme do krému. Ten nastříkáme na spodní části, obložíme ovocem, přiklopíme a dáme na hodinu chladit.
Na těsto
350 g hladké mouky
250 g másla (případně půl na půl máslo a Héru)
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany ke šlehání
Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.
Těsto rozválíme na pracovní ploše a nakrájíme na 2 centimetry široké proužky, dlouhé asi 15 centimetrů. Natočíme je na kovové trubičky, které si předtím potřete tukem. Trubičky potřeme rozšlehaným vajíčkem
Troubu předehřeji na 180 °C a pečeme dozlatova
Na vařený sníh budeme potřebovat 5 bílků a 240 g pískového cukru. (1 hrnek)
V míse šleháme bílky se špetkou soli a postupně přidáváme krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendáme mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuji ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý.
Vychladlý krém přendáme do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplníme. 
Kokosky citrónové
5 bílků, špetka soli, 350 g moučkového cukru, 200 g strouhaného kokosu, 50 g strouhaných piškotů, citrónová kůra z 1 citronu a 2 lžíce citrónové šťávy.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a po troškách do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru smícháme s kokosem, piškoty a citrónovou kůrou a opatrně přimícháme do sněhu. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme pusinky. Sušíme je při 130°C asi 15 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C, aby kokosky zrůžověly.
 Růžové pusinky s mandlemi
Růžové pusinky s mandlemi3 bílky
150 g pískového cukru
1 lžíce malinové marmelády
30 g strouhaných loupaných mandlí
20 g přesáté jemné strouhanky
Postup
Ve vodní lázni šleháme bílky, cukr a marmeládu do zhoustnutí. Pak hmotu odstavíme z ohně, šleháme do vychladnutí a po částech přidáváme mandle a strouhanku. Lžičkou děláme na povoskovaný plech hromádky a sušíme v troubě při 130°C po dobu asi 20 minut.


 Dort Pavlova s ovocem 
- 250 g cukru krupice
- 1 lžíce Solamylu
 1 lžička octa
- Krém:
- 300 g jahod
 4 lžíce cukru krystal
 2 lžíce másla
 lžička bramborového škrobu
 Na horní vrstvu si přichystáme:
 2 kelímky smetany ke šlehání
 1 ztužovač šlehačky
- Nejprve si připravíme vyšší nádobu, v níž lze šlehat elektrickým šlehačem. Oddělené bílky by ideálně měly být vychlazené, lépe se pak vyšlehají.

Zatímco necháváme dort Pavlova chladnout, uvaříme si jahodovou omáčku.
Mezitím si připravíme šlehačku.
- Pavlova videorecepty 
- Co jsou to pusinky? Pusinky jsou sladkosti, které se pohybují od křupavých a vzdušných až po měkké a krémové. Obvykle jsou vyrobeny z vaječných bílků, cukru a tuku v určité formě.
- RYCHLÝ SCHWARZWALDSKÝ DORT - RECEPT Z VIDEA
- 6 ks vejce ,3 lžíce kakao, 6 lžíce cukr krupice ,6 lžíce polohrubá mouka ,1 balíček prášek do pečiva
- Náplň I.
- 1 ks višňový kompot ,2 balení želé dortové + šťáva z kompotu + juice Višňový
- Náplň II
- 500 ml smetana ke šlehání stačí 30-32% ,1 balíček želatina bezbarvé želatiny, 2 lžíce moučkový cukr
- Zdobení 1 hrst mandle Lupínkové mandle ,12 ks višně Pěkné, mohou být i čerstvé
- Těsto: z uvedených surovin upečeme
 piškot, necháme dobře vystydnout a rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme prochladnout a když už ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně. Necháme v chladu ztuhnout a připravíme si šlehačku: ušleháme do tuha smetanu ke šlehání, na závěr přidáme cukr.
- Krém s višněmi do dortu
- Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně prochladnout a do ještě tekuté postupně dáme asi 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky. Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme šlehačkou. Nakonec ozdobíme višněmi a na boky lehce přitlačíme mandlové lupínky.
- Recept na cukrové kroužky – sirup s agarem
200 g mouky ( s 1 lžičkou prášku do pečiva)
* 50 g kakaa
* 200 g moučkového cukru
*5 vajec
* 10 lžic horké vody
* Vypeckované třešně (2 sklenice po 370 ml)
*250 ml třešňové šťávy
* 50 gramů moučkového cukru
*2 lžíce moučkového cukru
*1 lžička skořice
*2 lžíce třešňového likéru
*trochu citronové kůry
* 25 g kukuřičného škrobu
*2 polévkové lžíce studené vody
*12 celých třešní na ozdobu dortu
*1 litr 40% husté smetany
*čokoláda na ozdobu
* třešňový likér na posypání dortu

- 150 g vody
- 350 g cukru krystal (nebo krupice)
- 10 g agar – agar
- 10 g práškové želatiny
Svařený rozvar nechte vychladnout do 85°C. Postupně přilévejte k našlehanému ovocné pěně. Šlehejte až do úplného zhoustnutí. Pěna nesmí padat ze lžíce.
Následně naplňte do sáčku s ozdobnou trubičkou. Můžete využít sadu různých zdobítek. Připravte si pečící papír a na něj tvarujte dle potřeby. Nechejte usušit jen tak při pokojové teplotě přes noc. Poté odloupněte z papíru, spojte dvě části k sobě a obalte v moučkovém cukru. Konzumovat můžete hned, nebo uchovat v uzavřené nádobě.
VÁNEK
✔ 2 citrony (kůra a šťáva) ✔ 150 g cukru ✔ 3 žloutky ✔ 20 g kukuřičného škrobu ✔ 50 g másla ✔ 6 bílků (190 g, zvážit) ✔ 1/3 lžičky soli, 1 lžička citronové šťávy ✔ 250 g jemného cukru ✔ 25 g kukuřičného škrobu ✔ 200 g tvarohu ✔ 20 g moučkového cukru ✔ 150 g smetany (33%)












