úterý 1. srpna 2023

Nepečené dorty, zákusky /Nepečený cheesecake s jahodami + Dezert za 5 minut!

Cheesecake | Jahodový nepečený dort z videa

Korpus:
200 g máslových sušenek
70 g másla

Krém:
250 g ricotty
500 g tučného tvarohu
120 g cukru krystal
vnitřek jednoho vanilkového lusku
2 žloutky
75 g želatinového ztužovače za studena (Dr.Oetker)
šťáva ze dvou až tří limetek nebo dvou citrónů podle chuti
kúra z 1 limetky nebo citronu

Jahody a limetka na ozdobu
Dortová kulatá forma 26 cm

Sušenky jsem rozmixovala v mixéru na drobečky a přilila jsem k nim rozpuštěný máslo. Zase jsem to rozmixovala a vznikla mi hmota, ze který jsem vytvořila základ dortu. Spodek formy jsem vyložila pečícím papírem (na pečící papír jsem si obkreslila spodek formy a pak jsem ho vystřihla) a hmotu jsem rovnoměrně lžící rozprostřela na dno. Připravený korpus jsem dala na cca 30 minut chladit do lednice (čím déle, tím lépe), aby máslo zatuhlo a korpus se zpevnil.

Krém jsem připravila tak,  že jsem žloutek vyšlehala s cukrem, pak jsem přidala všechny ostatní ingredience a směs jsem utřela dohladka. Hotový krém jsem rovnoměrně nanesla na korpus a nechala dvě hodiny zatuhnout v lednici (klidně tam může být i dýl).
Na závěr jsem dort ozdobila pletkami jahod, limetky a na závěr jsem tam naaranžovala lístky máty.

1 plechovka nakrájeného ananasu v sirupu 800 gramů tvarohu 30 gramů želatiny

Nepečený dort.

1 velké balení piškotů
500 ml šlehačky
1 vanilkový pudink
1 malá prášková želatina
libovolné ovoce

Krém - Uvařte pudink a nechte ho vychladnout. Vyšlehejte šlehačku a nechte rozpustit želatinu v teplé vodě.
Smíchejte pudink, šlehačku a želatinu do krémové směsi.

Indiánci

Suroviny:

6 ks
bílků
200 g
krupicového cukru
1 bal.
jahodový vitacit

Na polevu:

200 g
čokolády na vaření
80 g
ztuženého tuku

Bílky, krupicový cukr a vitacit šleháme asi 15 - 20 minut ve vodní lázni, kterou hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškoty. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Potom indiánky namáčíme do čokoládové polevy. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem.

Jednoduchý rychlý nepečený zákusek


Bílý jogurt, kysanou smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Několikrát postup opakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty. Nepečený dort s kompotem necháme přes noc v chladničce uležet. Zdobíme šlehačkou.

2 lžícecukr moučka
2 kelímkykysaná smetana
2 kelímkybílý jogurt
2 balíčkydětské piškoty
1 šlehačka na ozdobu

Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami

  • měkký tvaroh  1 ks
  • 1ks šlehačky 33 %
  • vanilkový cukr 2 ks
  • moučkový cukr 1-2 lžíce (podle chuti)
  • piškoty 1 balení (cca 240 g)
  • káva nebo (mléko) 1 hrnek
  • jahody 250 g
Do velké mísy dejte tvarohy, šlehačku a cukry podle chuti.
Šlehačem prošlehejte.
Piškoty jeden po druhém namáčejte v mléce nebo v uvařené instantní kávě
a vedle sebe je skládejte do dortové formy.
Na piškoty dejte vrstvu tvarohové směsi a na ni na plátky nakrájené jahody. 
Vše opakujte – piškoty, tvaroh, jahody.
Na noc dejte dort zatuhnout do lednice.


INGREDIENCE k videu🔻:

Savoiardi sušenky • mléko
Na krém: • 120 g 1/2 hrnku cukru • 80 g kukuřičného škrobu 4 polévkové lžíce • 8 g vanilkového cukru • 1 žloutek • 1 l mléka 5 šálků • 200 ml smetany ke šlehání 1 šálek • 150 g bílé čokolády
Základní piškotové těsto na plech 

 Piškoty nebo si upečeme piškotové těsto ze 4 vajec, 3/4 hrnku cukru,1 hrnek polohrubé mouky +1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje a 1/2 hrnku vody nebo mléka ( 2 PL kakaa)

Šlehat celá vejce s cukrem (šlehat do zbělení), pak přidat pomalu olej, mouku s práškem do pečiva a vodu a dáme péct na 180 stupňů.

KRÉM: Do nádoby ke šlehání vlijeme 1 smetanu ke šlehání, přidáme vanilkový cukr a ztužovač. Šleháme do zhoustnutí. Poté do krému postupně dáme 2 zakysané smetany a moučkový cukr dle chuti. Nyní již mícháme vařečkou. Hotový krém rozprostřeme na piškoty. Na krém poklademe kompotované meruňky. Šťávu z kompotu si odložíme na želatinu. (Můžeme využít i jiné ovoce, např. kiwi, mandarinky...) Dáme chladit do lednice.

1  ks smetana ke šlehání
1  ks vanilkový cukr
1  ks ztužovač šlehačky
2  ks zakysaná smetana
2  sklenice kompotu dle chuti
1  l vody
1  ks citron
120  g cukr
2  ks vanilkový pudink

Mezitím si připravíme želatinu.

ŽELATINA z pudinku: 
Do hrnce vlijeme 250 ml l vody +250 ml šťávy z kompotů . 
Trochu vody si odlijeme na rozmíchání pudinku, dále šťávu z citronu a asi 2 PL cukru. 
Přivedeme k varu, až nám to začne vařit přidáme směs z pudinků rozmíchaných ve vodě a vaříme se zbytkem asi 2 minuty.
 Poté sundáme z plotny na chladné místo a necháme vychladit. Při chlazení občas promícháváme. Poté nalijme na připravený piškot s krémem
 a ovocem a necháme ztuhnout.
250 mlvoda
250 mlovocná šťáva ( dochutit cukrem)
1 balíčekvanilkový pudinková prášek

Bánánový zákusek za 15 minut

 piškoty 1 balení
1 litr mléka
1/2  šálku práškového cukru
1 šálek hladké mouky
1 polévková  lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce másla
1 balení vanilkového cukru
 banány nebo (ovoce) 

Postup:
Piškoty krátce namáčíme do mléka  a uložíme na mísu.
V mléce rozmícháme cukr, mouku i škrob. Uvaříme hustý krém. 
Do ještě horkého krému vmícháme máslo a vanilkový cukr.
Polovinu pudinkového krému navrstvíme na máčené piškoty.
Uložíme kolečka banánů  nebo dát jiné ovoce a opět pokračujeme krémem.
 Nakonec můžeme ozdobit polevou, nastrouhanou čokoládou nebo grankem

Kdo má rád karamel použije jej na bánány
Banány pokrájet na kolečka a naskládat na pudinkový krém a na vrch banánů  polít karamelem. Pak dát zbytek pudinkového krému a na závěr ozdobit nastrouhanou čokoládou nebo posypu grankem.

Karamel:
130 g kr cukr
70 g máslo
100 ml smetana ke šlehání nebo mléko
Připravte karamel. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte cukr a na mírném plameni přiveďte
k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte cukr zkaramelizovat. Karamel má tendenci 
se připalovat, tak ho hlídejte. Pak přidejte pokrájené studené máslo se smetanou a opatrně promíchejte - směs začne bublat, takže opět hlídejte. Omáčku nalijte na korpus a vraťte do ledničky, aby karamel lehce ztuhl.

Nepečený piškotový dort s višněmi a karamelem 

Nejdříve si připravíme karamelové mléko. 2-3 lžíce cukru nasypeme do hrnce s hrubším dnem a přendáme na oheň. Když cukr začne tát a mírně zhnědne, přidáme studené mléko 
a bez přestávky mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

Připravením si formu na dort, vyložíme piškoty a zlehka přelijeme karamelovým mlékem.
Želatinu necháme nabobtnat v menším množství studené vody. 
Ze sladké smetany ušleháme šlehačku. 
Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak přidáme jogurt, zakysanou smetanu 
a dobře promícháme.
Želatinu rozpustíme zahříváním na plameni a vlahé vmícháme do této hmoty. Nakonec opatrně vmícháme našlehanou šlehačku.
½ krému navrstvíme na piškoty. Do krému ukládáme třešně, potom opět uložíme piškoty namočené nebo pokapané karamelovým mlékem a pokračujeme druhou polovinou krému.

Uhladíme a vložíme do ledničky vychladnout minimálně na 6 hodin.
Dort ozdobíme třešněmi obalenými v cukru a rozpuštěnou čokoládou
.

ingredience:
250 g piškotů
10 g želatiny v prášku
170 g másla
170 g krystalového cukru
300 g zakysané smetany
300 g bílého jogurtu
300 ml smetany na šlehání
300 g scezených třešní nebo višní


Nepečené kávové řezy

250 g dětských piškotů (dlouhé)
instantní káva, lžíci rumu trochu vody
1 šlehačka + 1 PL moučkového cukru
1 zakysaná smetana
1 ztužovač (nebo pudink bez vaření)1 ks vanilkového cukru

Jakýkoli kompot
 mandarinky,jahody,ananas,banány

Mandarinkové Å™ezy s kefíremHranatou chlebíčkovou formu vyložíme alobalem.
Kávu rozpustíme v asi 2,5 dl vody, ochutíme rumem.

Namáčíme piškoty a dáme na dno formy.
 Zakysanou smetanu, šlehačku, ztužovač 
(pokud není ztužovat zamíchejte pudink bez vaření),vanilkový cukr, 1-2 lžíce moučkového cukru.
Vše smíchat.
Po zhoustnutí dát na korpus. Poklademe mandarinkami z kompotu nebo jahodami .
Navrch krém a ozdobíme ovocem, co nám zbylo...
Dát do lednice proležet nejlépe přes noc...

 PLNĚNÉ PIŠKOTY - domácí rychlovka 
Discover this recipe for Ladyfingers with cream, and many more recipes for , at Gourmandize.co.uk
Dlouhé cukrářské piškoty, smetana ke šlehání, 250 g tvarohu, 

cukr podle chuti,  mléko, kokos.

Vyšleháme ze smetany šlehačku a dáme stranou.
Vyšleháme tvaroh s cukrem a nakonec jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Jednu stranu piškotů namočíme, na chvíli, do mléka, druhou stranu potřeme krémem a slepíme s dalším piškotem. Namočenou stranu potom obalíme v kokosu, který se na mokrý piškot přilepí.
Piškoty necháme uležet v lednici .


Tvarohové  řezy
1  balíček - pudink vanilkový (pudink bez vaření připravit podle popisu))
1/2 l  vody
500  g tvarohu (2ks)
100  g cukr
300  g kompotované ovoce
40  g želatina červená
Cukrářské piškoty

  Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. 
Do vlažné hmoty všleháme tvaroh a želatinu - kterou si připravíme dle návodu. 
  Přidáme krájené ovoce a vlijeme do chlebíčkové formy, kde na spodku máme cukrářské piškoty. Necháme do druhého dne ztuhnout. 


Tvarohová torta bez múky

Tvarohový dort s ovocem

Výsledek obrázku pro Tvarohový dort
400 g tvarohu
20 g želatiny
2 balíčky vanilkového cukru
150 g másla

150 g moučkového cukru
1 lžičku citronové šťávy
ovoce podle chuti (jahody, borůvky, maliny...)
citronový sirup

Máslo vyšlehej s moučkovým cukrem,
přidej tvaroh, vanilkový cukr, citronovou
šťávu a želatinu připravenou podle návodu.
Vše společně promíchej.

Kulatou rozpínací formu vylož fólií,
naplň ji připravenou směsí,
uhlaď stěrkou a dej ztuhnout do lednice.

Před podáváním dort ozdob ovocem a jemně
polij citronovým sirupem.


Jablečný nepečený dort s tvarohoým krémem

25 piškotů nebo 20 BeBe sušenek – drobečky

4 kelímky tvarohu
Recept na nepečený jablkový dort4 vanilkové cukry
1 zakysaná smetana
4 pomazánková másla
Tvaroh, smetanu, cukry a pomazánkové máslo vyšleháme.
Do formy vložíme folii tak, aby všude přesahovala.
5 jablek
5 lžic cukru
1 lžíce citronové šťávy
Na dno nalijeme z karamelizovaná jablka, která připravíme tak,
že oloupaná nastrouhaná jablka svaříme s cukrem a rozmixujeme s citronovou šťávou.

Po zchladnutí navršíme tvarohový krém, která můžeme opět prokládat jablky.
Navrch dáme drobečky sušenek (tato část bude vespod).
Přiklopíme folií a necháme přes noc v lednici.
Druhý den překlopíme (tácek místo folie, otočit, postavit, zvednout formu) a dozdobíme dle fantazie – krémem, šlehačkou, jablky, skořicí.
.

Recept na jablkový pudinkový dort s piškotyJablkový dort s piškoty a pudinkem

5 jablka oloupeme, nastrouháme nebo jemně nakrájíme a dáme vařit, přilijeme sklenku vody,1 lžíce citronové šťávy,5 lžic cukru dle chuti a dusíme, dokud nejsou jablka rozvařená. 

Poté ve 100 ml teplé vody, rozmícháme s 1 vanilkovým pudinkem, a nalijeme do jablek. Povaříme cca 2 minuty. 
Odstavíme a necháme vystydnout.
Dortovou formu (22–24 cm) vypláchnutou studenou vodou vyložte vrstvou piškotů.
 Zalijte  jablečnou směsi a uhlaďte. Dejte do chladu ztuhnout.

Jednoduchý banánový pamlsek bez vaření

1 bal. dětské piškoty
5 ks banán
250 g mascarpone
1 šálek mléko
1 konzerva kondenzované mléko (salko – nevařené)
340 ml smetana ke šlehání
1 bal. vanilkový pudink Crème Olé bez vaření
1 lžička vanilková esence

Postup přípravy

Připravte si formu nebo obyčejnou mísu
Vyskládáme piškoty
Poklademe na ně banány nakrájené na kolečka
Mixérem vyšleháme mascarpone
Přidáme kondenzované mléko
Šleháme
V misce rozmícháme společně mléko s pudinkový prášek a šleháme dokud nevznikne pevný pudink
Obě směsi poté promícháme
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme ji do krému
1/2 krému navrstvíme na banány
Poklademe opět pyškoty, znovu krém a uhladíme
Ozdobíme banány a čokoládou a dáme vychladit do ledničky

Na krém promícháme metličkou šťávu z mandarinek, šlehačku, ztužovač a pudinkový prášek nebo vše dáme do uzavřené sklenice a několikrát s ní zahrkáme - proto se tento koláč jmenuje HRK HRK. Nakonec přidáme mandarinky.

Unbaked Pie Base From Digestive Biscuits  /  Nepečený koláčový základ ze sušenek


■Rare cheesecake / Tvarohový dort bez pečení a bez mouky

1+ 1/2 šálku drcených sušenek
6 lžic rozpuštěného  másla
1 lžíce cukru

3/4 šálku husté smetany chlazené
1 hrnek sýra mascarpone
3 lžíce cukru
1 lžička vanilkového extraktu
smíšené ovoce na ozdobu ovocných koláčů

Do střední mísy přidejte rozdrcené sušenky, máslo a cukr. Míchejte, dokud není textura podobná mokrému písku.
Rozdělte hmotu mezi koláče nebo místo toho použijte 1 běžnou koláčovou formu. Hmotu pevně přitlačte a dejte na 1-2 hodiny do lednice, aby ztuhla. Pokud chcete hmotu péct, vložte ji do trouby vyhřáté na 375 stupňů na 5-6 minut nebo do zlatohnědé.

Pro sestavení náplně přidejte hustou smetanu do stojanového mixéru s nástavcem na šlehání.
Šlehejte, dokud smetana nevytvoří měkké vrcholy. Vyjměte z mísy a dejte stranou.
Ve stejné míse přidejte sýr mascarpone, cukr a vanilku do stojanového mixéru s nástavcem na šlehání. Šlehejte do hladka a bez hrudek.
Ušlehanou smetanu ručně vmícháme do směsi mascarpone.
Umístěte jej zpět na stojanový mixér a šlehejte, dokud se nespojí a bez hrudek.
Opatrně lžící nalijte náplň do formy nebo formiček koláčků. Dejte do lednice na 1-2 hodiny ztuhnout.
Posypte čerstvým ovocem a ihned podávejte.