Jemnější těsto a rychlejší příprava ✌
Základem mini langošů je 2 kelímky hladká mouka, 1 bílý jogurt, prášek do pečiva a trocha soli.
Jogurtové těsto má jemnější strukturu než kynuté, zůstává nadýchané a nevsakuje nadměrně olej. Kůrka langoše je křupavá, vnitřek vláčný, s mírně nakyslou chutí, typickou pro bílé jogurty. Díky neutrální chuti se mini langoše skvěle kombinují s různými sladkými i slanými přísadami.
- česnek rozmačkáme, přidáme sůl a vodu.
Těsto, které nám zůstalo necháme v chladničce, vydrží asi týden, ale musíme se připravit na to, že se zvětší. Takže takový menší hrnek nebo do mikrotenové ho sáčku.
Domácí langoše ze zakysanÉ smetany
- 1 kg hladké mouky
- 1 a půl hrníčku vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- 1 zakysaná smetana
- 2 vejce
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- Olej na smažení