Kuřecí plátky na medu
Šťavnaté vepřové maso s luxusní omáčkou a hranolky
Ingredience
- 1 vepřová panenka
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 300 ml masného vývaru
- 100 ml bílého vína
- Sůl
- Mletý pepř
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Olivový olej
Postup
1) Příprava masa: Z panenky odstraňte zbytky tuku a nakrájejte ji na 1,5 cm silné plátky. Plátky trochu zploštěte pomocí nože.
2) Opečení masa: Do pánve nalijte olivový olej a zahřejte. Vložte plátky masa a opečte je při vysoké teplotě 1,5 minuty z každé strany. Osmažené maso přendejte na talíř.
3) Příprava zeleniny: Snižte teplotu a přidejte na plátky nakrájený česnek. Lehce osmahněte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli i na kolečka nakrájenou mrkev. Promíchejte a nechte restovat na mírném ohni 4-5 minut.
4) Příprava omáčky: Posolte a pokud je cibule trochu podušená, přidejte škrob. Promíchejte a smažte minutu, dokud škrob trochu nezhnědne. Přidejte bílé víno a nalijte vývar. Přidejte pepř, překryjte a vařte pár minut na mírném ohni.
5) Mixování omáčky: Směs přelijte do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Rozmixovanou omáčku přelijte zpátky do pánve.
6) Dokončení jídla: Přidejte plátky masa do omáčky a na mírném ohni povařte ještě 4-5 minut.
Jogurtová roláda
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vyšlehejte vejce s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte bílý jogurt a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vytvořte hladké těsto.
- Pečení: Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Těsto rovnoměrně nalijte na plech a rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Dokončení: Po upečení vyjměte těsto z trouby a nechte ho vychladnout. Poté těsto potřete meruňkovou marmeládou a opatrně srolujte do rolády. Roládu posypte moučkovým cukrem a podávejte.