Kuřecí játra na cibulce ☝
300 g drůbežích jater (kuřecí, krůtí)
1 cibule
1,5 lžíce sádla (nebo oleje)
sůl
mletý pepř
1,5-2 zarovnané lžíce hladké mouky (podle potřeby)
1 lžičku kečupu
trocha drůbežího vývaru nebo vody
1 hrnek rýže
2 hrnky vody (podle potřeby)
1 lžíce oleje
sůl
Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku , zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou.
1 lžíce oleje
sůl
Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku , zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Játra omyjeme a také pokrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém tuku dozlatova. Přidáme játra, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je orestujeme. Pak přidáme pro chuť
malou lžičku kečupu. Podlijeme trochou vývaru nebo vody a necháme je velmi krátce dusit.
Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut.
Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti nebo dochutíme Vegetou.
Podáváme s rýží.
Na pánvi na středním plameni rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 5–6 minut dozlatova.
Přidejte houby a játra na pánev a po smažit při vyšší teplotě.
Přidejte k žampionům mléko a plátky smetanového sýra a vařte 5 minut. míchání na středním plameni.
Přidejte sůl, černý pepř a vařte na středním plameni.
Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut.
Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti nebo dochutíme Vegetou.
Podáváme s rýží.
Recept na kuřecí játra se vyrábí z jemných kuřecích jater, karamelizované cibulky ve smetanové houbové omáčce!
Kuřecí játra - 400 gr.
Houby - 400 gr.
Mléko - 400 gr.
Tavený sýr - 300 gr.
Cibule - 1 ks.
Česnek - 4 ks.
Petržel - 40 gr.
Kuřecí játra v omáčce se žampiony a sýrem
Připravte si kuřecí játra, rozkrojte je napůl, okrájejte a vyhoďte všechny viditelné tučné nebo zelené části.Na pánvi na středním plameni rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 5–6 minut dozlatova.
Přidejte houby a játra na pánev a po smažit při vyšší teplotě.
Přidejte k žampionům mléko a plátky smetanového sýra a vařte 5 minut. míchání na středním plameni.
Přidejte sůl, černý pepř a vařte na středním plameni.
Hovězí játra
Recept na lahodná dušená játra s cibuli: Jak vyrobit játrovou omáčku
hovězí játra
1 velká cibule, nakrájená
2 PL rostlinného oleje
2 PL oleje nebo másla
1-1/2 šálku hladké mouky
3 šálky hovězího vývaru
1 PL worcesterské omáčky
1 PL soli
1 ČL česnekového prášku
1 ČL pepře
1 velká cibule, nakrájená
2 PL rostlinného oleje
2 PL oleje nebo másla
1-1/2 šálku hladké mouky
3 šálky hovězího vývaru
1 PL worcesterské omáčky
1 PL soli
1 ČL česnekového prášku
1 ČL pepře
1. Hovězí játra nakrájíme na menší kousky.
2. Nakrájejte cibuli na malé kousky.
3. Umístěte pánev na vysokou teplotu.
4. Přidejte olej nebo máslo. Přidejte cibuli a poté cibuli smažte 2-1/2 minuty.
5. Po dokončení se dejte stranou.
2. Nakrájejte cibuli na malé kousky.
3. Umístěte pánev na vysokou teplotu.
4. Přidejte olej nebo máslo. Přidejte cibuli a poté cibuli smažte 2-1/2 minuty.
5. Po dokončení se dejte stranou.
6. Umístěte pánev na vysokou teplotu. Předehřejte olej po dobu 2 minut.
7. Mezitím obalíme játra v mouce smíchaná se solí, česnekovým práškem a pepřem a promíchejte.
8. Vložte na pánev a opékejte z každé strany 1 minutu.
9. Přidejte cibuli.
10. Přidejte kaši -1 šálek hovězího vývaru,1 polévkovou lžíci mouky, worcesterskou omáčku a dobře promíchejte.
9. Přidejte cibuli.
10. Přidejte kaši -1 šálek hovězího vývaru,1 polévkovou lžíci mouky, worcesterskou omáčku a dobře promíchejte.
11. Vařte na vysoké teplotě, dokud šťáva nezhoustne.
Vepřová játra na cibulce