Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody a promícháme.
Pak uděláme placičky, které potřeme hořčicí a poklademe párkem, uvařeným vajíčkem a kyselou okurkou a zabalíme a obalíme v hladké mouce.
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme maso aby se zatáhlo, potom podlijeme vodou a necháme dusit, cca 35 minut - v papiňáku asi 10 minut. Když je maso hotové vyndáme a do vypečeného sosu přidáme 1/2 masoxu, jíšku a doděláme omáčku jako ke klasickým ptáčkům.
500 g mletého masa
2 vejce
2 kyselé okurky
2 párky
2 cibule
sůl
pepř
hořčice
masox
hladká mouka
TIP: Omáčka se může zalít smetanou, kde jsme rozkvedlali 1 lžičku mouky - provařit.
Ingredience:
1 cibule
2 lžíce olivového oleje nebo jiného
1 mrkev
1 vejce
4 brambory
268 ml (1 šálek) nakrájených rajčat
1 paprika
Sůl, černý pepř
475 ml (2 šálky) teplé vody nebo kuřecího vývaru
450 g (1 lb) mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře
1/2 lžičky koření na maso
Nádivka se špenátem a uzeným masem💓
10x rohlík nakrájený na kostičky (samozřejmě starší rohlík), uzená krkovice, kterou jsem dala vařit a vývarem zalila rohlíky, 10x vejce z bílků sníh. Sůl, pepř, špenát, česnek, smažená cibulka. Vše zamíchám + sníh z bílků a úplně nakonec přidám rozpuštěné máslo. Pekáč jsem vytřela sádlem + hrubá mouka. Peču 180' 45minut.
Mini karbanátky na špejli
Mini karbanátky na špejli
Tento špíz z malých karbanátků jistě potěší všechny fanoušky grilování. A inspiruje vás k prozkoumání různých způsobů kombinace chutných kousků masa a zeleniny.
Ingredience
100 gcibule
1pikantní chilli paprička
2 stroužkyčesneku
1 baleníkořenící směsi Podravka Natur grill klasik
50 mlbílého vína
4 lžícestolního oleje
1 kgmletého vepřového masa
Příprava
Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou chilli papričkou, utřeným česnekem a Podravka Natur kořenící směsí grill klasik. Zakápneme trochou suchého bílého vína a dobře promícháme. Necháme na chladném místě asi 30 minut odpočinout.
Maso ručně vytvarujeme do karbanátků. Jednotlivé karbanátky napícháme na jehlu.
Karbanátky smažíme v mírné vrstvě oleje na mírném ohni. Karbanátky můžeme uspořádat i na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě při teplotě 180 °C 20 až 30 minut.
Tyto chutné špízy podáváme s křupavými bramborami a jednoduchým míchaným salátem.
Karbanátky s cibulovou omáčkou
1 houska z minulého dne
4 cibule
3 lžíce másla
500 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
2 lžičky mleté papriky
1 lžička hořčice
150 ml červeného vína
150 ml hovězího vývaru
1 lžíce oleje
1. Housku namočíme ve vodě. Jednu cibuli pokrájíme a zesklovatíme na 1 lžíci másla.
2. Housku vymačkáme a promícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, mletou paprikou a hořčicí. Osolíme a opepříme. Vytvarujeme karbanátky.
3. Zbylé 3 cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na 1 lžíci másla. Přilijeme víno a hovězí vývar a asi 10 min. povaříme.
4. Karbanátky smažíme na 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje 6 - 8 min. ze všech stran. Omáčku osolíme a opepříme a podáváme ke karbanátkům.
Na pánvi si osmahneme cibuli. Mleté maso, které ochutíme kořením, uzenou paprikou, vegetou + solí, pepř, česnek a osmaženou vychladlou cibulkou.
Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a důkladně promícháme. Hlávkové listy ze zelí nebo kapustové listy zbavíme košťálu a dáme spařit do většího hrnce tak, aby byly listy celé ponořené ve vodě.
Poté listy vyndáme, vychladíme pod studenou vodou.
Jednotlivé lupeny plníme masovo-rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče. Připravím si rajskou omáčku s kterou zaliji závitky.
Plněná paprika
1000 g vepřová krkovička
200 g rýže
8 ks zelená paprika
2 ks celá vejce
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky, sůl, pepř podle chuti.
Rajčatová omáčka:
500 g pasírovaná rajčata
200 g rajčat protlak
1400 ml voda
1 ks cibule
1 lžíce cukr
3 lžíce vepřové sádlo
3 lžíce hladká mouka
3 bobkové listy, 5 kuličky nové koření, pepř, sůl podle chuti.
Rýži propláchneme, osmahneme na troše oleje a osolíme.
Zalít vařící vodou 1 cm nad rýží.
Vařit cca 10 minut.
Maso nakrájet na kostičky.
Papriky seříznout na vrchu a očistit od jadérek.
Nakrájet cibuli.
Pomlít maso is kousky papriky.
Do masa přidat majoránku, pepř, sůl, 2 celá vejce.
Směs promíchat a přidat cibuli.
Přidat česnek, vychlazenou rýži a promíchat.
Papriky naplníme směsí, jemně dotlačit.
Ze zbývající vytvarovat kulky a obalit v hladké mouce.
Nakrájet cibuli.
Na vepřovém sádle zpěnit cibuli.
Přidat mouku a důkladně míchat, dokud nevznikne hladká směs.
Zalít rajčatovým protlakem.
Přidat pepř, zalít vodou a rajčatovým pyré.
Přidat cukr, skořici, bobkový list, 5 kuličky nového pepře.
Dobře promíchat.
Pokud začne omáčka bublat, vložit plněné papriky.
Povařit cca 20 minut, poté vložit i kuličky.
Vařit 35 minut občas promíchat a propasírovat, přecedit.
(široká macatá Nejdříve v osolené vodě uvaříme rýži. Necháme ji vychladnout a přimícháme k mletému masu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, vejce, osolíme a dochutíme pepřem. Touto směsí naplníme.
Krok 1.
1. Nejdříve v osolené vodě uvaříme rýži. Necháme ji vychladnout a přimícháme k mletému masu. Přidáme najemno posekanou cibuli, vejce, osolíme a dochutíme pepřem. Touto směsí naplníme papriky a ze zbytku naděláme kuličky.
Krok 2.
2.Z oleje a mouky uděláme světlou zásmažku a zalijeme ji studeným vývarem.
Krok 3.
3. řídíme protlak, koření a za neustálého prošlehávání metličkou přivedeme k varu. Teď už vaříme na nejmenším ohni a omáčku necháme zakrytou pomalinku asi hodinu probublávat.
Na kousku sádla necháme zpěnit a zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, nové koření a necháme provonět. Až cibule zezlátne, zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme tak jíšku, kterou po chvilce zalijeme vodou nebo vývarem.
Poté přidáme rajský protlak, pokud jsme použili na zalití jíšky vodu, můžeme přihodit kostku hovězího bujonu. Osolíme, dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit. Až se rajský protlak a bujon dobře rozpustí a omáčka má správnou konzistenci, vybereme koření, dochutíme cukrem a octem a občas promícháváme.
Ještě doporučuji před mletím osolit. Maso má pak mnohem lepší pojivost
Cheeseburger
500 g mletého hovězího masa
1 lžičku soli
pepř (dle chuti)
olej na smažení
hamburgerové housky (bulky)
4 plátky sýru Čedar
kečup
hořčice
cibulePostup:
Maso důkladně promícháme se solí a pepřem, vytvarujeme placičky, které smažíme na oleji 7 minut (po 3 minutách z každé strany a po druhém obrácení ještě minutu). Mezitím si nasucho opečeme půlky housek. Obě půlky potřeme kečupem, na spodní položíme maso a na ně plátek sýra. Na druhou půlku přidáme ještě trochu hořčice, cibuli a přiklopíme.
Sekaná se sýrem z videa
12 PLÁTKŮ SEKANÉ:
2 rohlíky (+ 200 ml mléka na namočení) 1 cibule,
300 g gouda 45 % (nebo jiný tvrdý sýr) 1 kg mleté maso mix (hovězí a vepřové)
300 g masa (uvařeného), 200 g tvrdého sýru - Eidam, Gouda, uzený, 3 vejce, 2 + 3 starší rohlíky, majoránka dle chuti, česnek, cibule osmažená dozlatova , sůl, pepř
Pomleté maso smícháme v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi na nákyp až nakonec. Nakrájené rohlíky zalijeme vývarem a necháme nasáknout, pak je vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr a dle chuti majoránku, nastrouhaný česnek, sůl, pepř.
Vše dobře promícháme, nandáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Podáváme se zelím a s rozmačkanými brambory.
Hovězí a krůtí nákyp pečený v srnčím hřbetě
200 g hovězí maso zadní 200 g krůtí prso 150 g rohlíků 150 ml masový vývar petrželová nať, celerová nať 20 g máslo sůl a pepř
Hovězí a krůtí maso omyjeme, očistíme a dáme vařit. Raději vaříme každé maso zvlášť, protože hovězí maso potřebuje delší dobu na to, aby bylo měkké. Mezitím si připravíme formu srnčí hřbet, který si vymažeme lehce máslem. Rohlíky nakrájíme na kostky a pokapeme masovým vývarem, aby zvlhly. Uvařené maso necháme vychladnout a rozemeleme na masovém mlýnku spolu s navlhčenými rohlíky. Bylinky omyjeme a nasekáme na velmi najemno. K pomletému masu s rohlíky, přidáme nasekané bylinky a máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme do vymazané nádoby.
Vložíme do trouby, zakryjeme alobalem, aby se nám nevytvářely tvrdé části na povrchu nákypu během zapékání. Zapékáme cca 30 min. při teplotě 180°C.
Nádivka s kopřivami (petrželkou)nebo s houbami
500 g uzené vepřové krkovice
8 rohlíků z předešlého dne
3 vajec
250 ml mléka
200 g lístků mladých kopřiv
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 lžíce majoránky
1 svazek pažitky, nasekané
sůl a pepř
1 lžíce muškátový oříšek (květ)
2 lžíce rozpuštěného másla
máslo nebo sádlo na vymazání formy
Maso uvařte a nechte vychladnout Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte v mléce, z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Rohlíky dejte do mísy, přilijte mléko se žloutky a přidejte maso nakrájené na kostičky (Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat, pak listy nasekejte na menší kousky a přisypte do mísy) Směs promíchejte a ochuďte osmahnutou cibulí, česnekem, majoránkou , pažitkou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo či sádlo a vyšlehaný sníh. Připravenou směs přesuňte do vymazané formy. Povrch uhlaďte a pečte při 180°C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky.
Karbanátky 500 g mletého masa 1 namočený rohlík
2 cibule 5 lžic másla sůl pepř sladká paprika
1 PL plnotučné hořčice 50 g tuku Postup:
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem. osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme 3 min. po obou stranách na pokrmovém tuku.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody a promícháme.
Masovou směs navrstvíme na alobal a rozetřeme do obdélníku.
Připravíme si náplň.
Nakrájíme si šunku na kostičky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Směs navrstvíme na maso a srolujeme ho do alobalu.
Dle videa:
Dáme péct do vyhřáté trouby při teplotě 200 stupňů cca 50 minut. Po uplynutí doby roládu vyndáme, potřeme omáčkou a dáme ještě péct při teplotě 180 stupňů na 10 minut.
Zapékané karbanátky
500 g vařených loupaných brambor 2 lžíce mouky 250 ml masového vývaru 200 g zakysané smetany 20 g strouhaného ementálu 2 lžíce strouhanky 1 lžíce sekané petrželky
Formu vymažeme vypečeným tukem a doprostřed položíme karbanátky.
Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, obalíme a narovnáme vedle karbanátků.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla. Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Omáčkou přelijeme brambory.
Posypeme sýrem, strouhankou, petrželkou a zbylým máslem. Pečeme asi 30 min.
Karbanátky v kari omáčce s medem☝
Usmažené karbanátky dáme prohřát do omáčky z Kari a medem
Příprava omáčky
Nejprve si osmažíme nakrájenou cibulku přidáme kari a 1 PL hladké mouky. Prosmažíme, zalijeme vodou a rozvaříme na omáčku, přidáme jeden Masox a 1 PL smetany,1 lžičku medu.
Pro pikantnost se může přidat, plnotučná hořčice 1 lžička.
Dochutíme pepřem, solí a vložíme prohřát s karbanátky. Podáváme s rýží.
Masové mleté kuličky
500-600 g mletého masa vepřového 200 g uvařené rýže 1 větší cibuli 2-3 stroužky česneku 1 vejce Sůl a pepř podle chuti 1 kg brambor 150 g strouhaného sýra
Postup:
Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, rýži a vše dobře promícháme.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme podle chuti
Plech na pečení vymažeme sádlem nebo olejem. Z masa formujeme kuličky a ukládáme na plech. Místa mezi masnými koulemi vyplníme bramborami.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů asi 40 minut. 15 minut před
dopečením posypeme sýrem.
Holandský řízek☝1
500 g mletého masa (vepřový bůček)
mléka tolik, aby se maso spojilo
dle potřeby sůl 300 g eidamu 1 lžičku plnotučné hořčice
Vejce, mouku a strouhanka na obalení
Pomeleme vepřové maso, přidáme sůl a mléko. Promícháme, aby se maso nelepilo nádoby.
Pak necháme chvilku odležet, aby se mléko vsáklo. Pak přidáme nastrouhaný sýr , přidáme lžičku plnotučné hořčice a nejlépe rukou důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme Holanďanky pak klasicky obalíme v trojobale a usmažíme
Sekaná Recept z videa
Vepřový bok 800g
Vepřová plec 600g
1 cibule
Česnek 4 stroužky
2 starší rohlíky
Mléko
Sádlo
Sůl
Pepř
Majoránku
Koření na mletá masa tři lžičky
2 vajíčka
Strouhanku
Brambory
Máslo + Mléko
Pažitka
Můj recept na sekanou☝
500 g mletého masa
(vepřového a uzené)
1 cibuli předem osmažit
sůl
majoránka
1 -2 vejce
strouhanka
2 lžíce hořčice plnotučná
2 stroužky česneku
2 nakrájené housky namočené v mléce
Včerejší rohlíky namočíme do mléka. Cibulku nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na oleji. Ve velké míse smícháme mleté maso s osmaženou cibulkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletý černý pepř, majoránku a osolíme. Namočené rohlíky lehce vyždímáme a přidáme k masové směsi.
Důkladně vše prohněteme, je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Než vytvaruji šišku tak s mletým masem bouchnu, aby vyšel vzduch, pak teprve
z připravené směsi vytvarujeme klasickou šišku a vložíme ji do pekáče nebo remosky, který jsme předem vymazali omastkem. Trochu podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme ji přibližně 60 až 70 minut, až na povrchu krásně zhnědne. Občas ji poléváme výpekem .
500g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
150 ml mléka
1 rohlík
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř a majoránka
trochu strouhanky na zahuštění
Rohlík namočíme do mléka a počkáme, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme a trošce oleje, nebo sádla pro zesládnutí.
V míse smícháme maso, vymačkaný rohlík, vejce, cibuli a česnek. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti. Všechny suroviny dobře promícháme rukama. Pokud je směs řídká, tak přidáme strouhanku.
Ze směsi vytvoříme válec, který položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 45-50 minut na 180 stupňů, dokud sekaná nezezlátne a nevytvoří se na ní krásná kůrka.
1 kg mletého masa (vepřové/hovězí)
2 ks cibule menší
sůl
3 stroužky česneku
3 ks vejce
0,1 l mléko
majoránka
strouhánku
pepř mletýplnotučná hořčice
mleté maso - 1 kg cibule + česnek 2ks toustového chleba 150 ml mléko sůl černý pepř vejce - 2 ks
Náplň zakysaná smetana - 200 g tvrdý sýr - 200 g
V misce si promíchejte zakysanou smetanu spolu s vejci a také jemně strouhaným tvrdým sýrem. Můžete dochutit nasekaným koprem...
Ochucené umleté masu rozdělíme na kuličky, které rozmáčkneme na placičky uděláme důlek a doprostřed dáme sýrovou náplň a dáme péct. PEČEME na 180°C / 35 MIN
Vepřové koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 1 hodinu.
Rohlíky nakrájíme na kousky, dáme do misky a polijeme vývarem z kolene, aby se nasákly. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uvařené maso obereme od kosti a spolu s játry a namočenými rohlíky pomeleme. Přidáme česnek, koření a sůl podle chuti. Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče. Pekáč s prejtem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi hodinu při 180 °C. Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory a se zelím.
Kombinace jemně pikantního prejtu, sladkokyselých jablek a sušených švestek vytváří harmonii chutí, která krásně ladí s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.
ablka omyjte, vykrojte z nich jádřince a nakrájejte na měsíčky.
Na rozehřátém másle restujte jablka asi 3 minuty, poté přidejte sušené švestky a krátce je prohřejte.
Jitrnice propíchněte vidličkou na několika místech, aby při pečení nepraskly. Přendejte je do pekáčku a přidejte orestovaná jablka se švestkami.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. V polovině pečení jitrnice otočte.
Hotové jitrnice ozdobte natrhanou petrželkou a podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem
Skvěle se hodí i karamelizovaná cibule...
Místo švestek můžete použít sušené meruňky nebo hrušky, které dodají pokrmu jemnější chuť.
Špízy z mletého masa! 2
600 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
1 rohlík (strouhanka)
1 vejce
1 cibuli
1 stroužek česneku
1 červená paprika
2 nakládané okurky
½ svazku petrželky
1 lžičku červené papriky
sůl
mletý pepř
POSTUP
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný starší rohlík,
na jemno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, červenou syrovou papriku. Ochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Masovou směs důkladně promícháme a postupně tvoříme placičky, které napichujeme na špejle. Pokud se směs rozpadá a placičky se špatně tvoří, přisypeme trochu strouhanky. Jednotlivé placičky napícháme na špejle a grilujeme.
Kapustové karbanátky
1 kapusta
300 g mletého masa
100 g anglické slaniny
2 vejce
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky provensálského koření (dle chuti)
1 cibule
strouhanka
3 stroužky česneku
olej na smažení
Karbanátky ve slanině
600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
2 vejce
1 lžíce majoránky
1,5 lžičky kmínu
Sůl
Pepř
1 jarní cibulka
2 lžíce nasekané petrželky
1 větší cibule
4 stroužky česneku
Rostlinný olej
100 ml smetany ke šlehání
150 g plátků slaniny (nejlépe snídaňové)
Postup:
1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji zvolna opékat na oleji.
2. Ve chvíli kdy bude lehce dozlatova přidáme na jemně nasekaný česnek a společně ještě minutu opečeme.
3. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.
4. Do mísy dáme dobře vychlazené mleté maso.
5. Přidáme k němu vejce, všechno koření, jarní cibulku, petrželku, opečenou cibuli s česnekem a přilijeme smetanu.
6. Vše důkladně 2 minuty propracujeme, aby se spojilo.
7. Poté necháme 10 minut odpočinout.
8. Masovou směs rozdělíme na 6 stejných částí.
9. Dva plátky slaniny dáme přes sebe a položíme na ně karbanátek vypracovaný vlhkými rukami.
10. Zabalíme do slaniny a přemístíme na plech s pečícím papírem. Stranou spoje slaniny dolů.
11. Pečeme 30 minut při 180 °C hezky dozlatova.
Sůl přidáváme až těsně před samotným smažením, aby se zabránilo vytažení přebytečné vlhkosti z masa, což může způsobit, že kotlety vyschnou.
HAMBURGEROVÉ STEAKY S CIBUĽOVOU Omáčkou
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 stroužek česneku (lisovaný)
1 malá cibule (nadrobno nasekaná)
2 lžíce strouhanky
1 lžička sladké papriky
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce oleje
Na cibulovou omáčku:
2 velké cibule (nakrájené na tenké plátky)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml hovězího vývaru
1 lžička worcesterské omáčky
sůl a pepř podle chuti
Postup:
V mleté směsi, vejce, česnek mi maso, maso, strouhanku, sladkou, sůl a koření.
Dobře promíchejte a vytvarujte 4–6 plenkových steaků.
Vaření
Na pánvi rozehřejte olej a opečte steaky na středním plameni (3–4 minuty z každé strany), kterým nebudou zlatohnědé.
Vyjměte steaky a dočasně odložte.
Příprava omáčky:
Na stejné pánvi roztopte máslo a přidejte jednoduše. Restujte 5–7 minut, dokud cibule nezměkne a nezkaramelizuje.
Přidejte mouku a za stálého míchání nechte 1–2 minuty opražit.
Nalijte a worcesterskou omáčku, ponechte si vývar vařit, dokud omáčka nezhoustne (asi 5 minut).
Ochuť - sůl a kořením.
Dokončení:
Vraťte steaky do pánve s omáčkou a nechte je přehrát asi 5 minut.