Kuře vykostíme a bez kůže nakrájíme na drobné kousky, smícháme se solí a solamylem a na opečeme na oleji. Přidáme žampióny, orestujeme, zasypeme drobně pokrájenou cibulí, pórkem, kapií a podusíme. Z bramborákového těsta vyrobíme malé bramboráčky. Bramboráčky dáme do zapékací misky (vždy 1 porce po 3 kolečka), posypeme masem, přikryjeme plátkem slaniny, zasypeme sýrem a krátce zapečeme v troubě.
1 kuře500 g žampiónů
1 cibule
2 pórky
1 červená kapie
solamyl
olej
sůl
150 g anglická slanina
200 g sýr eidam
bramborákové těsto
petržel a rajče na ozdobení
2 kuřecí prsa
1 jablko nebo konzerva ananasu
1 lžíce kari
1 cibule
2 lžíce oleje
150 ml smetany na vaření + 1 lžičku medu
sůl + pepř
Až bude maso hotové, posypeme kari kořením, promícháme a necháme rozvonět.
Zalijeme smetanou, přihodíme malé kostičky jablíček ( ananas) a dusíme cca 5 - 10 min.
Dochutíme solí, pepřem a medem.
Kuřecí s tuňákem na smetaně👇
Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Na oleji ho orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme tuňáka i se šťávou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 20 minut.Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, čerstvou nasekanou petržel a mražený hrášek.
Směs ještě trošičku prohřejeme a ihned podáváme.
Tip k receptu:
Masovou směs můžete ještě zahustit jíškou.
Pečená kuřecí stehýnka se zeleninou
- V misce smícháme kuře se sójovou omáčkou, solí, pepřem, citronovou šťávou a paprikou.
- Nechte hodinu marinovat.
- Poté všechnu zeleninu nakrájíme a smícháme s olejem, solí a pepřem.
- Kuřecí stehna vložte do trouby.
- Vše pečte při 356°F (180°) po dobu 40/50 minut.
- 500 g kuřecího masa (prsa, stehenní řízky nebo na špízy)
- 150 g bílého jogurtu (nejlépe řecký nebo hustší)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- ½ lžičky uzené papriky (volitelně)
- ½ lžičky kurkumy
- ¼ lžičky mletého chilli (nebo dle chuti)
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce oleje
- 600 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 50 g řeckého jogurtu
- sůl, pepř
- hladká mouka
- olej
- Do jogurtové směsi můžete přidat česnek, sladkou papriku nebo bylinky – získáte zajímavější chuť.
- Pokud máte rádi křupavý obal, obalte plátky ještě ve strouhance před smažením.
- Pro lehčí variantu lze maso péct v troubě na 200 °C cca 20–25 minut.
- Skvěle se hodí i jako náplň do sendviče s listovým salátem.
- kuřecí prsa – 4 ks,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- koření s italskými bylinami – podle chuti,
- strouhaný sýr (např. mozzarella nebo čedar) – 150 gramů,
- čerstvá petrželka – podle chuti,
- česnek – 3 stroužky.
- brambory – 600 gramů,
- sůl – podle chuti,
- rostlinný olej – na potření,
- sušená petržel – podle chuti.
8 kuřecích stehýnek
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 lžička papriky
6 brambor
2 papriky
2 lilky
1 cibule
Pokyny:
1 cibule
5 žampionů
50 g uzeného špeku
100 ml bílého vína
100 ml vody
100 g slaniny
1 lžíce másla
bobkový list, nové koření, jalovec, rozmarýn, tymián, sůl a pepř
Kuře na medové paprice s krémovým česnekovým máslem
Jogurtová marináda na kuřecí maso: Snadný indický recept pro grilování, pečení i restování
2. Kuřecí maso nakrájej na kousky nebo proužky a přidej ho do marinády. Důkladně promíchej, aby bylo maso rovnoměrně obalené.
3. Zakryj mísu nebo ji přikryj potravinářskou fólií a dej do lednice odležet – ideálně alespoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Jogurt v kombinaci s kořením maso krásně zjemní a dodá mu bohatou chuť.
4. Marinované maso pak můžeš grilovat na špejlích jako špízy, péct v troubě nebo rychle orestovat na pánvi.
5. Skvěle chutná s rýží basmati nebo zeleninovým salátem.
2. Kuřecí maso nakrájej na kousky nebo proužky a přidej ho do marinády. Důkladně promíchej, aby bylo maso rovnoměrně obalené.
3. Zakryj mísu nebo ji přikryj potravinářskou fólií a dej do lednice odležet – ideálně alespoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Jogurt v kombinaci s kořením maso krásně zjemní a dodá mu bohatou chuť.
4. Marinované maso pak můžeš grilovat na špejlích jako špízy, péct v troubě nebo rychle orestovat na pánvi.
5. Skvěle chutná s rýží basmati nebo zeleninovým salátem.
Šťavnatá kuřecí prsa v jogurtovém obalu
Kuřecí stehýnka s náplní
Kuřecí stehýnka: 6-8, sůl, paprika, černý pepř, česnek, olivový olej
Náplň: cibule, žampiony, sýr, tymián, máslo, petržel
Omáčka: sójová omáčka, med, sladká chilli omáčka, kurkuma
Stehýnka omyjte a osušte, odstraňte kosti.
Potřete solí, paprikou, pepřem, česnekem a olivovým olejem, marinujte 15 minut.
Příprava náplně:
Opečte cibuli a žampiony, smíchejte se sýrem a petrželkou.
Nádivka a pečení:
Stehýnka naplňte náplní, zarolujte a zajistěte párátky.
Pečte při 190 °C 20 minut.
Kuřecí prsíčka v bramboráku.
Ze 4 brambor, 1 vejce, sůl , majoránka a jedna lžíce hladké mouky
Potřete solí, paprikou, pepřem, česnekem a olivovým olejem, marinujte 15 minut.
Příprava náplně:
Opečte cibuli a žampiony, smíchejte se sýrem a petrželkou.
Nádivka a pečení:
Stehýnka naplňte náplní, zarolujte a zajistěte párátky.
Pečte při 190 °C 20 minut.
Plněná kuřecí prsa se sýrem a bramborami
Na brambory:
Kuřecí prsa a sýrová náplň
Kuřecí prsa opláchněte, osušte a vodorovně rozkrojte na polovinu. Poté je jemně naklepejte paličkou na maso. Maso dochuťte solí, mletým černým pepřem a italským kořením. Důkladně koření do masa vmasírujte a nechte 30 minut marinovat. Na náplň nastrouhejte sýr, nasekejte petržel a prolisujte česnek. Vše důkladně promíchejte a směs rozetřete na každý kus kuřecích prsou. Nakonec je opatrně stočte do pevné rolády a odložte zatím na stranu.
Brambory a omáčka
Nakrájejte brambory na tenké plátky a vložte je do zapékací mísy. Potřete je rostlinným olejem, dochuťte je solí a sušenou petrželkou. Promíchejte zeleninu, aby se ochutil každý kousek ze všech stran. Poté je rozložte do vymazaného plechu nebo formy. Na omáčku smíchejte olej, rozšlehané vejce, hořčici, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Kuřecí závitky položte na brambory a omáčku nalijte tak, aby zakrývala kuřecí maso i brambory.
Troubu předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte po dobu 40 minut. Po uplynutí této doby zapékací formu vyndejte a zalijte maso zbytkem sýrové směsi nebo strouhaným sýrem. Teplotu trouby zvyšte na 190 stupňů a vraťte do ní pokrm na dalších 5 minut, aby se sýr rozpustil. Před podáváním ozdobte jídlo čerstvým koprem nebo petrželkou a můžete podávat.