Chyby při přípravě čočkové polévky
Čočka na kyselo
- 200 g čočky
- 1 ks cibule
- 1 ks zeleninový bujón
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti majoránky
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžíce octa
- 4 ks vařené vejce
Na pánvi na oleji opečte nakrájenou cibulku a na ní vysypte uvařenou čočku. Promíchejte, osolte, opepřete a posypte polévkovou lžící cukru a dvěma lžícemi octa. Lepší je použít ocet vinný je jemný. Nakonec zamíchejte rozmačkaný česnek.
Na povrch nasypeme smaženou cibulkou nakrájenou na jemno.
Podávejte s volským okem nebo s uzeninou a kyselou okurkou.
Pokud zbyde čočka, uděláme polévku. Dochutit masoxem. Polévku dochutíme majoránkou a čerstvě nasekanou petrželkou.