čtvrtek 8. února 2024

Rychlovky z drůbežího masa / Medové smažené kuře + Kuřecí s porkem☝

Šťavnaté kuřecí kousky


2 kuřecí prsa, 50 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 
1 lžíce kari, 1 lžíce sladké papriky, 
1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce medu,
 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička oregana

Postup přípravy
 Do misky přidáme kuřecí prsa nakrájená na kousky. 
Přilijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, kari, papriku, drcený kmín, med, sojovou omáčku a oregano.
Promícháme a necháme několik hodin marinovat v lednici. 
Směs vložíme na rozpálenou pánev, orestujeme a je hotovo!

Kuracie mäsko s  ryžou z jednej  panvice: Minútkový obed je o chvíľu na stole

Potrebujeme:

  • Olivový olej
  • Cibuľu: 1 ks
  • Cesnak: 2 strúčiky
  • Zelenú, červenú a žltú papriku: po 1 ks
  • Paradajkový pretlak: 2 dcl
  • Kuracie prsia: 350 g
  • Dlhozrnná ryža: 330 g
  • Čierne mleté korenie, mletú papriku, rascu, kari a soľ podľa chuti
Karamelové kuřecí kung paoČím jste odvážnější, tím tmavší můžete v tomhle receptu udělat karamel – vždycky si ale nachystejte odměřenou vodu, abyste mohli okamžitě zastavit proces karamelizace, až budete s barvou spokojeni.

kuřecí stehenní řízky 4 ks
kukuřičný škrob 1 PL
sójová omáčka 5 PL
slunečnicový olej 1 PL
sušené, červené chilli paprička 8 ks
nakrájené na plátky česnek 2 stroužky
pepř 0.5 ČL
cukr světlý 2 PL
nastrouhaný zázvor (čerstvý) 1 ČL
rýžový ocet 1 PL
sezamový olej 1 ČL
arašídy 75 g 
nebo oříšky kešú
jarní cibulka 
bílá 3 ks nakrájená na 5cm kousky
a zelená část zvlášť
rýže jasmínová


Maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta. V míse smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce sójové omáčky, vložte maso a promíchejte. Marinujte 1 hodinu v chladničce.

Pak rozehřejte olej ve velkém woku či velké hlubší pánvi. Kuřecí maso nechte okapat od marinády a osušte papírovými utěrkami (odstraňte marinádu). Spolu s chilli papričkami, česnekem a sečuánským pepřem je vsypte do woku nebo pánve a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, 
aby maso zhnědlo a chilli papričky začaly černat.

Pak všechno vyjměte na talíř a pánev vytřete dočista papírovými utěrkami. Do woku vsypte cukr, 
vlijte 50ml vody a vařte, aby směs získala karamelovou barvu. Odměřte 300 ml teplé vody a když karamel dosáhne požadované barvy, rychle ji vlijte do pánve. Přidejte zázvor, ocet, sezamový olej a zbývající sójovou omáčku, přiveďte opět k varu. Do pánve vraťte směs s kuřetem, 
přidejte arašídy či kešú a nechte bublat 20–25 minut, aby se omáčka zredukovala na konzistenci karamelu a obalila maso. Na poslední 2 minuty přidejte bílé části jarních cibulek, na posledních 30 sekund zelené. Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi.

Šťavnaté kuřecí kousky marinované v uzavíratelném sáčku na videu
2 kuřecí prsa, 50 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžíce kari, 1 lžíce sladké papriky,
1 lžička worcestery, 1 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička oregana

 

Kuřecí křídla na sladkokyselo + video

Složení: kuřecí křidélka, 1 lžíce solamylu, ¼ lžičky mleté červené papriky, 
¼ lžičky zázvoru,  ¼ lžičky kmínu, sůl & pepř podle chuti.
Pro glazuru:- ½ šálku jablečného džusu, 2 lžíce medu, 1 lžíce kečupu, sůl ,pepř

RECEPT -  Předehřejte troubu na 250. Důkladně osušte křídla pomocí papírové utěrky.
Přidáme křídla do velké mísy trošku solamylu , koření, sůl a pepř.
Plech s fólií nebo na pečící papír. Uspořádat křídla v jedné vrstvě. Pečeme asi 25 minut.

Mezitím si připravíme omáčku: přidáme všechny ingredience do hrnce na střední teplotu.
Sváříme a mícháme občas, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Křidýlka pečeme ještě 25 minut, zvýšíme teplotu.Vyjměte z trouby až budou zlatavé a křupavé

Kuřecí křídla která si zamilujete! Sladkokyselá a sýrová omáčka jako příloha nezklamou.

Smažená rýže s kuřecím masem na kari

300g rýže (ideálně dlouhozrnné)
2 kuřecí prsní řízky
250g zeleniny podle vlastní chuti (např. hrášek, kukuřice, mrkev)
1 menší cibule
olej
kari
sůl
pepř

Rýži uvařte v nesolené vodě na skus, aby nelepila.
V hluboké pánvi rozpalte olej a přihoďte na něj jemně nakrájenou cibulku.
Když cibulka začne zlátnout, poprašte ji zlehka kari a přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osolte. Na prudkém plameni smažte asi 10 minut, dokud nebude maso hotové i zevnitř.
Nyní přidejte na pánev zeleninu, pokud je třeba přidejte olej a smažte asi 3-5 minut.
Nakonec do pánve přidejte uvařenou rýži a vše důkladně promíchejte. 
Udržujte stále na vysokém plameni a přidejte kari pepř a sůl.
Rýži smažte 5 minut, poté podávejte. Tento asijský recept na smaženou rýži je možné připravit v mnoha obměnách, s různou zeleninou, s kari nebo bez.
     Kuřecí Kung Pao

450 g kuřecích prsou 
Na marinádu: 
1 lžíce sójové omáčky 1 lžíce sladšího bílého vína 1 lžíce olivového oleje 
1 lžíce solamylu rozpuštěná v jedné lžíci vody 
Na omáčku:
2 lžíce sladšího bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky ,2 lžíce olivového oleje, 
1 lžíce solamylu rozpuštěný v jedné lžíci vody, 2 lžičky cukru, 1 lžička octa ,100 g nesolených arašídů ,
4 ks jarních cibulek. 1 ks stroužku česneku

1. Na marinádu smícháme bílé víno, sójovou omáčku, olivový olej, solamyl, naložíme do ní očištěné, 
na nudličky nakrájené kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky a přiklopené dáme na 30 minut do ledničky
2. Do misky dáme bílé víno, sójovou omáčku, olivový olej, solamyl, vše smícháme, přidáme ocet, 
třtinový cukr a pak vmícháme oloupaný, utřený stroužek česneku, arašídy a jarní cibulky nakrájené 
na třetiny.
3. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidáme omáčku a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Kuře ve sladkokyselé omáčce
    na kuře
  • 3-4 kuřecí prsa
  • sůl a pepř, podle chuti
  • 1 hrnek kukuřičného škrobu
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/4 hrnku oleje na smažení
    na omáčku
  • ¾ hrnku cukru
  • 4 PL kečupu
  • ½ hrnku octa
  • 1 PL sójové omáčky
  • 1 ČL granulovaného česneku
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem.
  2. Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda 
  3. (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.
  4. Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.
  5. Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.
  6. Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin na omáčku a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.
kuře na sladkokyselo 


 Medové smažené kuře

6  kuřecích křidélek 
½ lžičky soli 
¼ čajové lžičky mleté ​​černé pepře 
2 vejce 
¼ šálku bramborového škrobu 
¼ šálku hladké mouky 
½ lžičky prášku na pečení 
¼ šálku dýňových semen (volitelné) 
4 šálky oleje na vaření (kukuřičný nebo rostlinný olej) 

 Medová máslová omáčka: 
4 polévkové lžíce másla 
2 stroužky česneku - mleté ​​
¼ šálku  cukru 
2 lžičky sójové omáčky 
2 čajové lžičky medu

Nakrájejte kuřecí maso na velké podlouhlé kusy.
Jednotlivé kousky dobře osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte několik lžic oleje na smažení.
V misce rozkvedlejte mouku s kukuřičným škrobem a vodou. 
Získáte těstíčko, pokud by bylo příliš řídké, přidejte ještě lžíci mouky.
Dejte přímo do misky s těstíčkem kuřecí kousky. 
Kuře vytahujte obalené těstíčkem a postupně vkládejte do rozehřátého oleje
Smažte kousky kuřete 10 minut, pak je vytáhněte a nechte chvíli odpočinout. 
Pak kousky smažte znovu asi 5 minut dozlatova.
Mezitím si začněte připravovat omáčku. 
Nasekejte si česnek, zázvor a případně také chilli papričky na drobné kousky.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, poté vhoďte nasekané ingredience.
Chvíli smažte, aby uvolnily svou vůni a chuť, poté přidejte med a sojovou omáčku. 
Dobře promíchejte, aby se med smíchal s omáčkou a nezačal se připalovat.
Poté přidejte ocet a cukr. Za občasného míchání nechte všechny ingredience povařit a spojit se. 
Po chvíli omáčka lehce zhoustne.
Jakmile máte kuřecí kousky osmažené dozlatova, můžete je naskládat přímo do pánve s omáčkou. 
Za pomoci dřevěné špachtle kousky s omáčkou promíchejte, aby se celé obalily.
Vytáhněte kousky kuřete na talíř a zalijte omáčkou, která vám zbyla v pánvi. 
Bohatě posypejte sezamovým semínkem. 
Servírujte jen tak samotné s čerstvým pečivem nebo s bílou rýží.

Křupavé smažené kuřecí maso na videu


10 ks kuřecích křidélek 
½ lžičky soli
½ lžičky mleté ​​černé pepře
1 lžička mletého zázvor
2/3 šálku bramborového škrobu
⅓ šálek arašídů (volitelné)
4 stroužky česneku, mletý
3 až 4 velké sušené červené chilli papričky
¼ šálku sójové omáčky
½ šálku rýžového sirupu nebo kukuřičného sirupu
1 lžíce bílého octa
lžíce hořčice (volitelně)
1 polévková lžíce cukr
1 polévková lžíce sezamového semene
 olej


Pikantní česnekové smažené kuře 



Kuřecích prsíček (asi 200 gramů), nakrájíme na malé kousky
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 čajová lžička sójové omáčky
¼ čajové lžičky mleté ​​černé pepře
½ šálku bramborového škrobu
1 vaječného bílku

Pikantní olej z česneku a pórek
¼ šálku kukuřičného oleje
½ šálku tence rozkrájeného pórek
4 česneku, nakrájené na poloviny
1 polévková lžíce hrubých červených pálivých papriček

Zelenina a koření
1 zelená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
1 čerstvá červená chilli paprička, osmažená, nakrájená na tenké plátky
1 cibule, nasekaná (natě)
½ středně velká cibule, nasekaná
3 lžičky mlaté červené papriky 

Sladká a kyselá omáčka (všechny smíchané v malé misce)
2 lžíce vody
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce cukru
1 lžíce bílého octa
1 lžička bramborového škrobu



1 kus kuřecí prsní řízek
1 lžička solamylu, červená paprika sušená , mrkev nastrouhat, pórek a cibuli nakrájet na kolečka,
PL oleje.
 Omáčka:  
1 lžička octa, 1 PL oleje, 1 PL sójové omáčky, 1 lžička medu, 1 lžička ostrého kečupu, sůl,
špetka Provensálského koření, 2 lžičky solamylu rozmíchat ve vodě nebo vínu

POSTUP PŘÍPRAVY
  Zeleninu nakrájenou zprudka opékáme na rozpáleném oleji, jen krátce.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do marinády  a promícháme.
Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme .
  Podáváme k rýži  nebo pečenými brambory-

Asijská kuřecí Čína  
Kuřecá prsa
sojová omáčka 3 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžíce
zázvor mletý1/2 lžičky
koření pěti vůní 1 lžička
česnek 3 stroužky 
bílek - 1 kus
med včel í1 lžíce
solamyl 1 lžička
olej slunečnicový 1 lžíce + 1 lžička
zelenina čerstvá nebo mražená
sůl 1/2 lžičky - podle chuti

Maso nakrájíme na nudličky a přidáme sojovou omáčku, worcester, zázvor, koření pěti vůní, 
prolisovaný česnek, bílek, med, solamyl a promícháme. Necháme alespoň hodinu marinovat,
 ideální doba je kolem tří hodin. Otestovali jsme marinování 48 hodin s úžasným výsledkem, 
maso bylo hotové za poloviční dobu a velmi křehké.
Na pánev nalijeme lžíci oleje a směs zeleniny orestujeme při teplotě 120°C. 
Pokud používáme mraženou, předem ji nerozmrazujeme. 
Trochu ji osolíme a restujeme maximálně 6 až 8 minut,
aby zůstala křupavá. Po této době vypneme a přesuneme směs zeleniny třeba do misky.
Je dobré, když nám zelenina nevychladne, proto ji přikryjeme.
Na pánev nalijeme lžičku oleje a teplotu zvýšíme na 140°C.
Vložíme maso i s marinádou a restujeme do měkka.
 Při restování podléváme velmi malým množstvím vývaru nebo vody tak, 
aby směs na pánvi byla pouze s neznatelnými stopami vody.
Když je maso měkké, tak jej podle chuti dosolíme a přihodíme restovanou zeleninu.
Pokud pokrm není dost horký, pak jej mícháme a prohříváme, potom ihned podáváme.

Szechuan Chicken

Rozpalte olej ve wok pánvi na středním ohni. Stálým mícháním osmahněte kuřecí kousky spolu s česnekem, dokud maso lehce nezhnědne. Přidejte sójovou omáčku, ocet, cukr a vodu. Přikryjte pokličkou a nechte připravovat 3 až 5 minut, dokud není maso zcela hotové (již není uvnitř růžové).
Rychlá křupavá Čína 

vejce 1 bílek
solamyl 2 lžičky
sojová omáčka 5 lžic
worcestrová omáčka 1 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
koření na Čínu 1 lžička
kuřecí maso podle potřeby
mrkev podle chuti
pórek podle chuti
olej slunečnicový 2 lžíce
cibule 1 kus
sůl 1 rovná lžička

Postup   
Rychlou křupavou čínu zahájíme tím, že do misky dáme 
1 bílek, 2 lžičky solamylu,2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžíci citronové šťávy, 
1 lžičku koření na čínu ,a 300 g kuřecího masa. 

Důkladně promícháme a marinujeme alespoň hodinu. Nejlépe je však maso marinovat několik hodin v chladu.
Zatím si nastrouháme mrkev a pórek na nudličky, nebo malé kousky.
Pánev rozehřejeme na 140°C, nalijeme 2 lžíce oleje a přihodíme maso i s marinádou.
Restujeme ho za občasného zamíchání, dokud není křupavé.
Přihodíme mrkev, pórek a cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Přilijeme 3 lžíce sojové omáčky a restujeme do měkka.
Pokud by zmizela všechna tekutina, podlijeme velmi malým množstvím vody, nebo lépe vývaru.
Asi za 3 minuty podle chuti dosolíme. To provádíme postupně, abychom nepřesolili.
Rychlou křupavou činu podáváme s rýží.



Jednoduché Kung Pao 

1 kuřecí prsa 1 lžička sójové omáčky 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu 1-2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce omáčky Hoisi 2 lžičky chilli omáčky 1/4 lžičky cukru 1 lžíce mletého česneku 1 lžíce mletého zázvoru 1 Pepř Suché červené chilli 1/4 pohár arašíd

Kombinujte všechny ingredience pro kuře v mělké misce; Přikryjte a marinujte 10 minut 
Šlehací ingredience rozšlehejte, dokud se cukr nerozpustí; Dát stranou.
Zahřejte velkou pánev, pánev nebo wok přes vysoké teplo. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje na vaření, nechte ohřát a poté přidejte nakládané kuře. Smažte kuře po dobu 3-4 minut za občasného míchání, dokud nebudou hrany hnědé. Odstraňte z tepla a odložte stranou.
Do stejné pánve  přidejte zbývající olej na vaření. Vmíchejte česnek, zázvor, chilli papričky (paprika) a pepř a smažte 1 minutu.
Připravenou omáčku promícháme, nalijeme ji do pánve a za stálého míchání ji uvedeme do varu.
Jakmile se začne mírně zahušťovat, přidejte kuře zpět do pánve a promíchejte všechny ingredience,dokud kuře není rovnoměrně potaženo a omáčka nezhoustne (asi 2 minuty).
Zamíchejte do cibule, arašídů a sezamového oleje a pokračujte v vaření po dobu dalších 
2 minuty, abyste naplnili všechny chutě společně.
Podávejte okamžitě s dušenou 

Maso z jednoho vykostěného kuřete, sůl, pepř, solamyl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worchestru, 2 lžíce oleje, 1 lžička mletého sušeného zázvoru, 1 střední pórek, olej , kousek másla na pánev.

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme a poprášíme solamylem.
V misce smícháme sojovou omáčku, worcester, olej a sušený zázvor.
Maso v misce promícháme se vzniklou marinádou. Polovinu pórku nakrájíme na kolečka a promícháme s naloženým masem, necháme odležet.
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, maso zprudka orestujeme, aby nestihlo pustit vodu, restujeme jen pár minut, aby se delší tepelnou úpravou nevysušilo, před odstavením z ohně přidáme druhou polovinu pórku nakrájeného na kolečka. Podle chuti můžeme dosolit.
Jako přílohu jsme měli opékané brambory.




Kuře ve sladkokyselé omáčce + video 
Kuřecí prsa, mouka , kypřící prášek , kečup, paprik, mrkev, bambusové výhonky, ananas,
 kukuřičný škrob, rýžové víno, pepř, sůl, voda


Kuřecí kousky na sladko

2 ks vykostěných kuřecích prsou
strouhanka
sůl a mletý černý pepř
trochu oleje na pokapání

Omáčka
1 lžíce oleje
česnek oloupaný a prolisovaný
med
sojová omáčka
kuřecí vývar či vody
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
čerstvý zázvor nastrouhat nebo dát sušený
chilli pasta
trošku octa
cukr
sezamová semínka na posypání

Postup
Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
Na talíř si dejte strouhanku. Omytá kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete.
 Každý kousek pak obalte ve strouhance a dejte na plech.
Pak kuřecí prsa pokapejte olejem a dejte péct na 30 minut.

Omáčka: 
Do hrnce nalijte olej, přidejte česnek, zázvor, chilli pastu a pořádně promíchejte. 
Přidejte kuřecí vývar/vodu, sojovou omáčku, med, ocet a cukr. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojili. ¨
Míchejte na mírném ohni do doby než se vše začne vařit.
V misce si smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody a přidejte do vařící směsi. Míchejte pravidelně, aby omáčka zhoustla.

Upečené kuřecí kousky po upečení přendejte do mísy a nalijte na ně medovou omáčku. Na závěr můžete ozdobit trochou sezamových semínek.

Kuřecí křídla s jablečnou šťávou 

Kuřecí křídla 2 kg
1 lžíce prášku do pečiva
¼ lžička papriky
¼ lžičky zázvorového prášku
¼ lžičky kmínu
Sůl a pepř podle chuti
Pro glazuru:
½ šálku šťávy z granátového jablka
2 lžíce medu
1 polévková lžíce kečupu
Sůl a pepř podle chuti

Předehřejte troubu na 250 °C. Křídla důkladně osušte pomocí papírové utěrky.
Křídla přidejte do velké mísy a obalte práškem na pečení, kořením, solí a pepřem.
Vyrovnejte pekáč s fólií a lehce namazaným pekáčem. Uspořádejte křídla do jedné vrstvy.
Pečeme asi 25 minut.
Mezitím udělejte glazuru: přidejte všechny omáčkové ingredience do pánve na středně vysoké teplotě.
Vařte a občas míchejte, dokud se omáčka nezmění a nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Poté, co křídla se pečou 25 minut, zvyšte
Teplota trouby na 200° C a pečte dalších 35–40 minut
Vyjměte z pece jednou zlatohnědou a křupavou.
Přeneste křídla a glazuru do mísy a promíchejte, dokud nejsou dobře pokryty.

Kuře Lac

Použité suroviny receptu Kuře Lac:

750 g kuřecí maso  | 1 lžička solamyl  | 1 ks vejce  | 1 ks cibule  | 1 ks paprika - kapie  | 1 lžíce olej  | 2 lžíce červené víno  | 2 lžíce sójová omáčka  | 1/2 lžičky cukr  | 1 lžička ocet  | 1 lžička olivový olej  |  sůl

Postup přípravy receptu Kuře Lac:

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme se solí, solamylem, vejcem a necháme asi 20 minut odležet. Na rozpáleném oleji pak masovou směs prudce orestujeme až se nudličky přestanou slepovat. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kapii, zmírníme žár a mícháme ještě asi 5 minut. V malé misce si smícháme víno se sójovou omáčkou a cukrem a nalijeme na maso. Promícháme a asi 4 minuty prudce dusíme. Nakonec vše zakapeme octem, olivovým olejem a kuře Lac je hotové. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

 SÓJOVÉ KUNG PAO

POSTUP PŘÍPRAVY

Nudličky nejraději marinuji den předem. Chuť je pak výraznější, ale dají se marinovat i půl hodiny předem.
Každopádně dáme vařit vývar, nebo vodu se zeleninovým bujónem a přidáme lžíci tamari.
Až se vývar začne vařit, přidáme sójové nudličky a vaříme 20 minut.
Když se nudličky vaří, připravíme si marinádu. Nakrájíme cibuli a smícháme s ostatními ingredienci.
Poté přidáme nudličky a necháme uležet.
Když se nám nudličky dostatečně na marinovali, připravíme si wok pánev. A na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek na šikmé kolečka, červenou papriku a arašídy.
Pak už jen přidáme marinované nudličky, stroužek česneku, pepř a restujeme, než se vše dostatečně prohřeje.
Podáváme s bramboráky, nebo rýží.
Tip: Pokud chcete více „šťávy“ stejné množství na marinádu si připravíme v den restování a přidáme do pánve společně s nudličky.

INGREDIENCE

Na marinádu sojová omáčka - 4 lžíce
olej olivový - 4 lžíce
víno bílé, sladší - 2 lžíce
bramborový škrob (Solamyl), rozpuštěný ve vodě  2 lžíce 
cibule, nakrájená na velké kusy - 1 ks
čína - směs koření - 1 lžíce
pepř mletý

vývar, nebo bujón sójová omáčka tamari - 1 lžíce
Dále arašídy - 200 g
pórek - 1/2 menšího kusu
paprika červená - 1 ks
olej olivový česnek - 1 stroužek
pepř mletý
cibulka jarní (lahůdková), na ozdobu - 1 malý kousek