Pravý marcipán
120 g cukru moučky, 120 g mandlí, 1 bílek (nebo voda)
Mandle spaříme, oloupeme, necháme zchladnout a osušíme. Pak mandle nastrouháme opravdu na jemno a smícháme s prosátým cukrem. Postupně přidáváme vodu (bílek) a hmotu neustále třeme, abychom vytvořili těsto velmi dobře propracované. Opět dle potřeby těsto barvíme a než s ním začneme pracovat, dáme ho na chvíli do lednice.
Postup přípravy
Bonbony nasypeme do mísky, přidáme citr. šťávu a v mikrovlnce necháme na pár sekund roztopit. Kontrolujeme, musí jít rozmíchat na hmotu, nejlépe jen vařechu nebo tím, čím mícháme, pomazat olejem nebo 100% tukem ,hodně se lepí, přidáváme cukr moučku, až je hmota tvárná.
Na desce stolů vypracujeme, podsypeme cukrem.
Když chceme hnědou hmotu, přidáme po vytažení z mikrovlnky a rozmíchaní kakao. S hmotou se dobře pracuje.
Vosí hnízdaPravý mandlový marcipán na videu
Jak vyrobit fondán Marshmallow na videu
Potahová hmota z Marschmallow bonbonů
Postup přípravy
Bonbony nasypeme do mísky, přidáme citr. šťávu a v mikrovlnce necháme na pár sekund roztopit. Kontrolujeme, musí jít rozmíchat na hmotu, nejlépe jen vařechu nebo tím, čím mícháme, pomazat olejem nebo 100% tukem ,hodně se lepí, přidáváme cukr moučku, až je hmota tvárná.
Na desce stolů vypracujeme, podsypeme cukrem.
Když chceme hnědou hmotu, přidáme po vytažení z mikrovlnky a rozmíchaní kakao. S hmotou se dobře pracuje.
- 180 dětských piškotů
- 80 g namletých vlašských ořechů
- 100 g cukr moučka
- 100 g másla
- 1 – 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- moučkový cukr na vysypání formiček
- náplň- 100 g másla
- 200 g cukr moučka
- 1 žloutek- 3 lžíce rumu- moučkový cukr podle chuti + vanilkový cukr nebo vaječný likér podle chuti...