pondělí 17. října 2022

Marcipán + Potahová hmota z Marschmallow

 Pravý marcipán

120 g cukru moučky, 120 g mandlí, 1 bílek (nebo voda)
Mandle spaříme, oloupeme, necháme zchladnout a osušíme. Pak mandle nastrouháme opravdu na jemno a smícháme s prosátým cukrem. Postupně přidáváme vodu (bílek) a hmotu neustále třeme, abychom vytvořili těsto velmi dobře propracované. Opět dle potřeby těsto barvíme a než s ním začneme pracovat, dáme ho na chvíli do lednice.


Pravý mandlový marcipán na videu


Jak vyrobit fondán Marshmallow na videu

Potahová hmota z Marschmallow bonbonů


Postup přípravy
Bonbony nasypeme do mísky, přidáme citr. šťávu a v mikrovlnce necháme na pár sekund roztopit. Kontrolujeme, musí jít rozmíchat na hmotu, nejlépe jen vařechu nebo tím, čím mícháme, pomazat olejem nebo 100% tukem ,hodně se lepí, přidáváme cukr moučku, až je hmota tvárná.
Na desce stolů vypracujeme, podsypeme cukrem.

Když chceme hnědou hmotu, přidáme po vytažení z mikrovlnky a rozmíchaní kakao. S hmotou se dobře pracuje.


Vosí hnízda

  •  180  dětských piškotů
  •  80 g namletých vlašských ořechů 
  •  100 g cukr moučka
  •  100 g másla
  •  1 – 2 lžíce kakaa
  •  2 lžíce rumu
  •  moučkový cukr na vysypání formiček
  • náplň
    - 100 g másla
    - 200 g cukr moučka
    - 1 žloutek
    - 3 lžíce rumu
    - moučkový cukr podle chuti + vanilkový cukr nebo vaječný likér podle chuti...