čtvrtek 15. prosince 2022

Domácí čokoláda + Domácí nutela + pařížská šlehačka

 

Domácí čokoláda 
125 g moučkového cukru, 30 g práškového kakaa, 90 g ztuženého tuku, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička rumu.

Na vodní páře rozpustíme tuk, ale nikdy nevaříme. Přidáme smíchané suché ingredience a mícháme, než se vše spojí, poté přidáme na dochucení rum a odstavíme. Vléváme do připravených suchých formiček.
 
Mléčná čokoláda podruhé
150 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 140 g ztuženého tuku, 75 g sušeného mléka

Postup stejný, jako u první čokolády.
 
Čokoláda z kakaového másla
100 g kakaového másla, 45 g kakaa, 100 g práškového cukru, 3 lžičky sušeného mléka, 
1 plná lžička vanilkového pudinku

Do rozehřátého tuku přidáváme všechny ingredience (za stálého míchání) dokud se vše nespojí, poté horké lijeme do formiček.
 
Hořká čokoláda
125 g moučkového cukru, 65 g ztuženého tuku, 45 g kakaa, lžička rumu

Domácí čokoláda
125 g moučkového cukru, 30 g práškového kakaa, 90 g ztuženého tuku, 
1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička rumu. Na vodní páře rozpustíme tuk, 
ale nikdy nevaříme. Přidáme smíchané suché ingredience a mícháme, 
než se vše spojí, poté přidáme na dochucení rum a odstavíme. 
Vléváme do připravených suchých formiček.

Domácí nutela

Čokoládu rozpustíme v mlékovaru, přidáváme máslo a mícháme do spojení. 
Necháme mírně vychladnout, vmícháme slazené kondenzované mléko a kakao. 
Necháme vychladnout. 

Domácí pařížská šlehačka
Jednu smetanu ke šlehání 33% (250 ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.