Domácí čokoláda
125 g moučkového cukru, 30 g práškového kakaa, 90 g ztuženého tuku, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička rumu.
Na vodní páře rozpustíme tuk, ale nikdy nevaříme. Přidáme smíchané suché ingredience a mícháme, než se vše spojí, poté přidáme na dochucení rum a odstavíme. Vléváme do připravených suchých formiček.
Mléčná čokoláda podruhé
150 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 140 g ztuženého tuku, 75 g sušeného mléka
Postup stejný, jako u první čokolády.
Čokoláda z kakaového másla
100 g kakaového másla, 45 g kakaa, 100 g práškového cukru, 3 lžičky sušeného mléka,
125 g moučkového cukru, 30 g práškového kakaa, 90 g ztuženého tuku, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička rumu.
Na vodní páře rozpustíme tuk, ale nikdy nevaříme. Přidáme smíchané suché ingredience a mícháme, než se vše spojí, poté přidáme na dochucení rum a odstavíme. Vléváme do připravených suchých formiček.
Mléčná čokoláda podruhé
150 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 140 g ztuženého tuku, 75 g sušeného mléka
Postup stejný, jako u první čokolády.
Čokoláda z kakaového másla
100 g kakaového másla, 45 g kakaa, 100 g práškového cukru, 3 lžičky sušeného mléka,
1 plná lžička vanilkového pudinku
Do rozehřátého tuku přidáváme všechny ingredience (za stálého míchání) dokud se vše nespojí, poté horké lijeme do formiček.
Hořká čokoláda
125 g moučkového cukru, 65 g ztuženého tuku, 45 g kakaa, lžička rumu
Do rozehřátého tuku přidáváme všechny ingredience (za stálého míchání) dokud se vše nespojí, poté horké lijeme do formiček.
Hořká čokoláda
125 g moučkového cukru, 65 g ztuženého tuku, 45 g kakaa, lžička rumu
Domácí čokoláda
125 g moučkového cukru, 30 g práškového kakaa, 90 g ztuženého tuku,
1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička rumu. Na vodní páře rozpustíme tuk,
ale nikdy nevaříme. Přidáme smíchané suché ingredience a mícháme,
než se vše spojí, poté přidáme na dochucení rum a odstavíme.
Vléváme do připravených suchých formiček.
Domácí nutela
Čokoládu rozpustíme v mlékovaru, přidáváme máslo a mícháme do spojení.
Necháme mírně vychladnout, vmícháme slazené kondenzované mléko a kakao.
Necháme vychladnout.
Domácí pařížská šlehačka
Jednu smetanu ke šlehání 33% (250 ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.