pátek 9. září 2022

Uzenina + Klobásy pečené na černém pivu

 Klobásy zapečené v pivním těstíčku

8 menších klobás
50 ml černého piva
2 vajíčka
asi 150 g hladké mouky
sůl
olej na smažení

Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku,
mírně osolíme. Těstíčko by mělo být spíš hustější. Klobásky na koncích nařízneme, obalujeme
v těstíčku a smažíme na oleji.

Klobásy pečené na černém pivu
Klobásy po celé délce svrchu mírně nařežeme a potřeme kečupem a feferonovou pastou. Dno pekáčku vymažeme tukem. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáče. Na cibuli naskládáme klobásy a opepříme je.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C. Během pečení klobásy obracíme, a když začne cibule sklovatět, podléváme i černým pivem. Pečeme dozlatova.

SALÁMOVO-SÝROVÝ ŠPÍZ
  • 3 kvalitní špekáčky 
  • 400g Eidamu vcelku
  • hladká mouka
  • vejce, strouhanka,
  • olej na smažení
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na cca 1cm silná kolečka. Eidam nakrájíme na cca 1cm silné čtverce (velikost by měla odpovídat průměru špekáčku). Na špejli napichujeme střídavě kolečka špekáčku a čtverce Eidamu a celý špíz pak obalíme v trojobalu, znovu namočíme v rozšlehaném vejci a opět obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova.

Rychlá salámová večeře z točeného salámu
2  cibule
40 dkg na kolečka nakrájený točený salám
Kečup + trochu pálivého kečupu, sůl, pepř,

Točený salám sloupneme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibulku až do zlatohnědé barvy pak přidáme salám. Společně osmahneme a přidáme oba kečupy.

.Pokud chceme více šťávy nalijeme trochu piva a vše provaříme do zhoustnutí.
Podáváme s chlebem.