Tyto klobásy pokryté česnekem a medem jsou snadným a chutným pokrmem s dokonalou rovnováhou mezi sladkým a slaným. Potažené jednoduchou česnekovo-medovou polevou dokonale vaří, což z nich dělá fantastické a snadné všední večerní jídlo.
Klobásy zapečené v pivním těstíčku
8 menších klobás50 ml černého piva
2 vajíčka
asi 150 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku,
mírně osolíme. Těstíčko by mělo být spíš hustější. Klobásky na koncích nařízneme, obalujeme
v těstíčku a smažíme na oleji.
Klobásy pečené na černém pivuKlobásy po celé délce svrchu mírně nařežeme a potřeme kečupem a feferonovou pastou. Dno pekáčku vymažeme tukem. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáče. Na cibuli naskládáme klobásy a opepříme je.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C. Během pečení klobásy obracíme, a když začne cibule sklovatět, podléváme i černým pivem. Pečeme dozlatova.
- 2 lžíce
- 6 - 8 ks
- 2 ks
- 2 sklenky
- 2 lžíce
- 2 lžíce sádla sůl
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C. Během pečení klobásy obracíme, a když začne cibule sklovatět, podléváme i černým pivem. Pečeme dozlatova.
SALÁMOVO-SÝROVÝ ŠPÍZ
- 3 kvalitní špekáčky
- 400g Eidamu vcelku
- hladká mouka
- vejce, strouhanka,
- olej na smažení
Rychlá salámová večeře z točeného salámu
Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou
2 cibule
40 dkg na kolečka nakrájený točený salám
Kečup + trochu pálivého kečupu, sůl, pepř,
Točený salám sloupneme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibulku až do zlatohnědé barvy pak přidáme salám. Společně osmahneme a přidáme oba kečupy.
.Pokud chceme více šťávy nalijeme trochu piva a vše provaříme do zhoustnutí.
Podáváme s chlebem.
Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou
Cibulová omáčka
- cibule 6 ks
- mouka 2 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- hovězí vývar 500 ml
- sůl
- pepř
- Cibuli osmahněte na velké pánvi doměkka, měla by být lehce nasládlá (bude stačit 20 minut).
- Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se cibule obalila. Poté přidejte cukr, balzamikový ocet a vývar.
- Nechejte slabě vřít asi 20 minut a případně dochuťte.
