Dýňová pizza
500 g (4 šálky) mouky 300 ml (1 1/4 šálku) teplé vody 4 g (1 lžička) sušeného droždí 20 g (2 lžíce) cukru 20 g (3 lžíce) olivového oleje 4 g (1 lžička) soli
Dýňová náplň
500 g (3 1/2 šálku) dýně 300 g (1 1/2 šálku) klobás 50 ml (1/5 šálku) bílého vína 30 g (3 lžíce) cibule olivový olej 150 g (1 šálek) sýra 4 g (1 lžička) soli
Bread pizza50 g (3 lžíce) rajčatové omáčky 15 ml (1 polévková lžíce) olivového oleje 2 g (2 lžičky) oregana Starý chléb 4 ks 180 ml (0,75 šálku) vody 1 vejce 50 g (0,5 šálku) parmazánu Sýr mozzarella
Pizza z pánve - rychlý a jednoduchý recept!
2 vejce , 2 ks zakysaná smetana ,4 polévkové lžíce majonéza, 4 polévkové lžíce mouka,
9 polévkových lžic oleje , 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku, (nebo kečupu)
4 - 5 polévkových lžic klobásy, 2 ks rajčata, 1 ks nakládané okurky ,
1 ks strouhaný sýr 40 g, mozzarella 40 g
4 polévkové lžíce. Přidáme majonézu, 4 polévkové lžíce .
Dobře vše promícháme metlou. Přidáme mouku 9 polévkových lžic. Nepřestáváme míchat.
Mělo by vzniknout tuhé těsto. Těsto nalijeme na pánev s rozpáleným olejem 2 polévkové lžíce.
Těsto rozprostřeme po celém povrchu pánve a smažíme na mírném ohni
Povrch těsta pomažeme rajčatovým protlakem (nebo kečupem) 4 polévkových lžic.
Vyskládáme vrstvu klobás 2 ks . Poté je poklademe plátky rajčete 1 ks.
Mezitím si nakrájíme nakládanou okurku na plátky 1 ks. Vytvoříme vrstvu z okurky
Mezitím si nakrájíme nakládanou okurku na plátky 1 ks. Vytvoříme vrstvu z okurky
Nastrouháme si na jemno sýr 40 g. Poté vytvoříme vrstvu z mozzarelly 40 g .
Přikryjeme pokličkou a zahříváme na 4 minuty.
Sundáme pokličku a pizzu posypeme nasekanou petrželí 20 g.
Přikryjeme pokličkou a zahříváme ještě další 1 minutu.
Sýrový závin se špenátem nebo Pizza
Česnek rozetřeme se solí a zarestujeme do špenátu a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, pečeme na 180°C 20 min
200 g listového těsta
150 g čedaru
150 g čerstvého listového špenátu
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl
Pizza s kuřecím masem:
Přikryjeme pokličkou a zahříváme na 4 minuty.
Sundáme pokličku a pizzu posypeme nasekanou petrželí 20 g.
Přikryjeme pokličkou a zahříváme ještě další 1 minutu.
1) TĚSTO: - 300g hladké mouky, 7g prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli,
2 lžíce oleje, mléko dle potřeby
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto.
Na vále vyválíme placku a pak položíme na plech vymazaný olejem.
2) NÁPLŇ: - 4 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, koření na pizzu, pórek, 100g salámu dle chuti,
1/2 papriky, 2-3 vajíčka, 100 g sýru
Do malé misky si dáme kečup + olej + koření. Smícháme a touto směsí potřeme těsto.
Potom navrstvíme náplň .
Pórek + salám + paprika . Nakonec rozmícháme vajíčka se špetkou soli a nalejeme na náplň.
Dáme péci do trouby.
. Nakonec nastrouháme sýr a ten rozprostřeme po celé pizze. Necháme ještě chvíli zapéct
Pizza kynutá
1/2 lžičky soli
1 lžíce oleje
250 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
2 dl vody
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.
Těsto rozdělíme a vyválíme tenkou pizzu, potřeme kečupem, posypeme oreganem.
Dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.
Sýrový závin se špenátem nebo Pizza
Česnek rozetřeme se solí a zarestujeme do špenátu a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, pečeme na 180°C 20 min
200 g listového těsta
150 g čedaru
150 g čerstvého listového špenátu
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl
pepř
Rozválíme listové těsto potřeme trochou oleje smíchanou s kořením na Pizzu.
Posypeme nakrájeným salámem a koupeným ochuceným špenátem v kostkách.
Do každého rohu rozklepneme vejce. Posolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté troubě asi 10-15 min.
Pizza s kuřecím masem:
Na těsto :
225 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí
1/4 lžičky cukru
1 lžička oleje
180 ml vlažné vody
Na rajčatovou omáčku :
lžička oleje
1/2 drobně nakrájené cibule
2-3 stroužky česneku
400 g rajčatového pyré nebo 400 g plechovka loupaných rajčat
sůl
trochu cukru dle chuti
bylinky (bazalku nebo tymián (mohou být i sušené)
Ostatní suroviny do pizzy:
400-500 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
100 g sýru Čedar
150-200 g sýru eidam (30%)
1/2 cibule
100 g anglické slaniny
zelená petrželka
olej na vymazání plechu
Postup:
Droždí a cukr rozmícháme s vodou a necháme na teplém místě aktivovat. Mouku smícháme se solí, přidáme olej a aktivní droždí . Vymíchané přendáme na pomoučenou plochu a hněteme do pružného těsta. Přendáme do čisté mísy, překryjeme folií a necháme minimálně půl hodiny kynout.
Mezitím k na oleji opečené cibuli přidáme rajčatové pyré, prolisovaný česnek, osolíme, osladíme dle vlastní chuti a krátce povaříme. Pokud použijeme loupaná rajčata rozmixujeme. Nakonec vmícháme čerstvé bylinky.
Kuřecí maso nakrájené na malé kousky opečeme na oleji, přidáme 2-3 malé sběračky rajčatové omáčky a dusíme dokud se tekutina neodpaří.
Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na pánvi dokřupava. Sýr nastrouháme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Petrželku nakrájíme. Plech vymažeme olejem a po celé jeho ploše roztáhneme vykynuté těsto. Potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme větší polovinou sýra, poklademe masovou směsí a měsíčky cibule a zasypeme zbytkem sýra. Nakonec posypeme opečenou slaninou a petrželkou. Pečeme při 200°C cca 15-20 minut.
DOMÁCÍ PIZZA SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A PARMEZÁNEM
Příprava těsta
- V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku, kvalitní olivový olej, cukr a sůl a promícháme.
- Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Z těsta uděláme bochánek, který necháme 15minut odpočívat.
- Podle tvaru plechu těsto vytvarujeme. Můžeme si pomoci válečkem, tím z těsta vytlačíme zbytečný vzduch, aby pizza byla krásně tenká.
- Pokud nám těsto přebývá, můžeme ho na okrajích přeložit, aby nám nakynulo. misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku, kvalitní olivový olej, cukr a sůl a promícháme.
- Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Z těsta uděláme bochánek, který necháme 15minut odpočívat.
- Podle tvaru plechu těsto vytvarujeme.
- Můžeme si pomoci válečkem, tím z těsta vytlačíme zbytečný vzduch, aby pizza byla krásně tenká. Pokud nám těsto přebývá, můžeme ho na okrajích přeložit, aby nám nakynulo.
Příprava pizzy
- Těsto potřeme smetanou a posypeme natrhanou mozzarellou.
- Poklademe plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Nakonec posypeme parmezánem.
- Poté dáme do trouby a pečeme dozlatova několik minut na 220°C.
- Inspirace: Udělat malé pizzy na špenát rozklepnout vajíčko a posypat kořením a strouhaným sýrem a dát péct.
Těsto:
- 1/4 droždí
- 1 lžíce cukr (nebo lžíce medu)
- 1 lžička sůl
- 1 lžíce olej (olivový)
- 2 dl voda (teplá)
- 250 g mouka (hladká)
Na pizzu:
- 200 g slanina
- 200 g špenátové listy
- 100 g parmezán (strouhaný)
- 1 ks mozzarella
- 2 lžíce smetana