4 polévkové lžíce. Přidáme majonézu, 4 polévkové lžíce .
Dobře vše promícháme metlou. Přidáme mouku 9 polévkových lžic. Nepřestáváme míchat.
Těsto rozprostřeme po celém povrchu pánve a smažíme na mírném ohni
Povrch těsta pomažeme rajčatovým protlakem (nebo kečupem) 4 polévkových lžic.
Mezitím si nakrájíme nakládanou okurku na plátky 1 ks. Vytvoříme vrstvu z okurky
Přikryjeme pokličkou a zahříváme na 4 minuty.
Sundáme pokličku a pizzu posypeme nasekanou petrželí 20 g.
Přikryjeme pokličkou a zahříváme ještě další 1 minutu.
Sýrový závin se špenátem nebo Pizza
Česnek rozetřeme se solí a za restujeme do špenátu a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, pečeme na 180°C 20 min
200 g listového těsta
150 g čedaru
150 g čerstvého listového špenátu
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl
Pizza s kuřecím masem:
Pizza z listového těsta s omáčkovou směsí na špagety
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 KL soli
- 1 balíček sušeného droždí (7 g)
- 170 ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
Na vrch:
- 200 ml zakysaná smetana
- 1 balíček mladý špenát
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivový olej
- 100 g strouhaný parmazán
- sůl, mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte několik minut odstát, abyse aktivovalo.
2. Míchejte mouku a sůl v míse, nalijte vodu s droždím a zpracujte naběračkou. Přeneste těsto na pracovní plochu (v případě potřeby přidejte mouku) a začněte hníst, abyste získali pružné těsto. Těsto vložte zpět do mísy vymazané olivovým olejem a nechte ho přikryté utěrkou alespoň 1 hodinu kynout.
3. Na oleji rozehřejte rozmačkaný česnek. Přidejte špenát a restujte, dokud se jeho objem nezmenší na 2/3. Odstavte z ohně, osolte a opepřete.
4. Troubu předehřejte na 220 °C.
5. Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zakysanou smetanou, rovnoměrně rozprostřete osmažený špenát a nakonec posypte parmazánem. Pečte přibližně 7 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na pizzu se špenátem, česnekem a parmazánem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!
DOMÁCÍ PIZZA SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A PARMEZÁNEM
Příprava těsta
- V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku, kvalitní olivový olej, cukr a sůl a promícháme.
- Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Z těsta uděláme bochánek, který necháme 15minut odpočívat.
- Podle tvaru plechu těsto vytvarujeme. Můžeme si pomoci válečkem, tím z těsta vytlačíme zbytečný vzduch, aby pizza byla krásně tenká.
- Pokud nám těsto přebývá, můžeme ho na okrajích přeložit, aby nám nakynulo. misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku, kvalitní olivový olej, cukr a sůl a promícháme.
- Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Z těsta uděláme bochánek, který necháme 15minut odpočívat.
- Podle tvaru plechu těsto vytvarujeme.
- Můžeme si pomoci válečkem, tím z těsta vytlačíme zbytečný vzduch, aby pizza byla krásně tenká. Pokud nám těsto přebývá, můžeme ho na okrajích přeložit, aby nám nakynulo.
Příprava pizzy
- Těsto potřeme smetanou a posypeme natrhanou mozzarellou.
- Poklademe plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Nakonec posypeme parmezánem.
- Poté dáme do trouby a pečeme dozlatova několik minut na 220°C.
- Inspirace: Udělat malé pizzy na špenát rozklepnout vajíčko a posypat kořením a strouhaným sýrem a dát péct.
Těsto:
- 1/4 droždí
- 1 lžíce cukr (nebo lžíce medu)
- 1 lžička sůl
- 1 lžíce olej (olivový)
- 2 dl voda (teplá)
- 250 g mouka (hladká)
Na pizzu:
- 200 g slanina
- 200 g špenátové listy
- 100 g parmezán (strouhaný)
- 1 ks mozzarella
- 2 lžíce smetana
Bageta z listového těsta plněná šunkou, rajčaty a sýrem
- 500 g listového těsta
- 100 g tvrdého sýra
- 100 g šunky
- 2 ks rajčat
- 100 g mozzarelly
- oregano
- bazalka
- 10 ml olivového oleje
- 1 vejce