pátek 20. června 2025

Pečeme a vaříme v jednom hrnci + Grilování💧KUŘE NA KARI💧Kuře v rýži + Omáčky sýrové na špagety + těstoviny

Kuřecí maso s broskví (ananasem) 

3 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 lžícekari
600 gkuřecí prsa
1 lžícesójová omáčka
1 konzervaananasový kompot
1 lžíceworcestrová omáčka


kuřecích stehen a paliček
2 cibule 250 gramů hub (žampionů) 2 stroužky česneku 2 lžíce mouky 1/2 šálku vína 1-2 šálky vody nebo vývaru 1/2 šálku smetany Petrželka sůl pepř
máslo 1. Kuře osolíme, opepříme, přidáme koření (volitelné). 2. Na pánvi rozpustíme máslo. 3. Smažte kuře na vysoký výkon z obou stran dozlatova. 4. Vyjměte kuře z pánve. 5. Nakrájejte cibuli a přidejte do pánve. 6. Houby nakrájíme a přidáme k cibuli. 7. Míchejte a vařte 5-7 minut. 8. Nakrájejte česnek a přidejte jej. 9. Přidejte mouku do pánve a promíchejte. 10. Zalijte vínem a 1 šálkem vody nebo vývaru. 11. Dobře promíchejte. 12. Přidejte 1/2 lžičky soli, pepře. 13. Přidejte smetanu. 14. Pokud je omáčka hustá, přidejte vodu. 15. Kuře vrátíme a přikryté dusíme 10 minut. 16. Odkryté dusíme dalších 20 minut.


Zapečené kuřecí plátky s broskví a sýrem


4 ks kuřecí maso prsa
broskvový kompot

sýr niva.
eidam sýr.
grilovací koření
sůl
pepř mletý,
olej
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní řízek).
Po osmažení dáme do zapékací misky, postrouháme nivou, na každé prsíčko s nivou dáme polovinu broskve a opět postrouháme, tentokrát eidamem. Zalijeme olejem, na kterém jsme smažili kuřecí prsíčka (cca 4-5 lžic) a přidáme šťávu z kompotovaných broskví (cca 6 lžic). Dáme do rozpálené trouby (220 °C) asi na 10 minut.

Kuřecí maso Uncle Ben's s ananasem 



8 prsních kuřecích řízků
200 g bílého jogurtu
2 celá vejce
3 stroužky česneku
sůl
strouhanka
olej

Nejprve si připravíme jogurtovou marinádu. Smícháme bílý jogurt, vejce, prolisovaný česnek a sůl. 
Poté osolíme kuřecí řízky a po jemném naklepání je vložíme do marinády. Takto připravené a naložené maso dáme na 1 až 2 hodiny do ledničky.
Pak už jen obalíme maso ve strouhance a na oleji osmažíme. 

Tip! Pokud chcete kuřecímu masu v jogurtové marinádě přidat nádech exotiky, přidejte do jogurtové směsi dvě lžičky kari koření nebo kurkumy. Maso bude krásně vonět!

Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou

500 g  těstovin
2 ks kuřecích prsou
2 šálku kysané smetany
200 g strouhaného sýra
6 stroužků česneku
Bazalka
Sůl a pepř podle chuti

Postup:
Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Maso omyjeme, nakrájíme na větší kousky a restujeme na malém množství oleje. K masu přidáme prolisovaný česnek a krátce spolu restujeme.

V misce smícháme smetanu s bazalkou, ½ strouhaného sýru a uvařenými těstovinami. Směs navrstvíme do zapékací mísy a posypeme posypeme zbylým sýrem. Na vrch rozložíme kousky restovaného masa s česnekem.
Vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.

Křenová kuřecí stehna 

3 kuřecí stehna
4 lžíce smetanového křenu sterilovaného
lžíce pikantní hořčice

200 ml smetany stačí 12%
1-2 lžíce oleje
lžička mleté papriky
cibule
sůl
pepř
Smícháme křen s olejem, hořčicí a paprikou. Omytá a osušená stehna osolíme a opepříme. Potřeme důkladně křenovou směsí a dáme na noc do lednice.

Do pekáčku nakrájíme cibuli, uložíme stehna a polijeme smetanou. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. cca 30 minut.

Občas je třeba maso zkontrolovat a je-li třeba, podlijeme trochou vody. 
Po cca 30 minutách pekáček odkryjeme a dopečeme do měkka a na barvu.




Domácí gnocchi se špenátem a smetanou

 Gnocchi s kuřecím masem
Na pánvi s olejem zpěníme naplátkovaný česnek, na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí nudličky. Když nám cibulka začne zlátnout tak podlijeme vínem a vývarem. Necháme krátce 
2 minuty povařit a přidáme smetanu, hned nato noky a rozmrzlý listový nebo drcený špenát.

Gnocchi
1/2 kg uvařených, nastrouhaných brambor
1 vejce
250 g hladké mouky
sůl
1 lžička solamylu

Brambory promícháme se všemi surovinami a vytvoříme těsto.
S těstem pracujeme rychle, jinak nám zřídne.
Vytvoříme tři menší válečky a z nich odkrajujeme menší kostky.
Tvarujeme noky, které můžeme zmáčknout vidličkou.
Dáme do vroucí osolené vody uvařit.Vaříme do vyplavání na povrch.

Omáčka:
3 lžíce másla
4 stroužků česneku na plátky
300 g mraženého listového špenátu
sůl
150 ml smetany na vaření
2 lžíce strouhaného parmazánu

V pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm česnek.
Přidáme listový špenát a necháme úplně povolit.
Promícháme, osolíme a zalijeme smetanou na vaření.
Necháme zhoustnout, dosolíme, přimícháme strouhaným parmazánem a spojíme s noky.

Kuře v rýži - pečeme v jednom hrnci 
4 kuřecí stehna
hrnek rýže
sůl
bobkový list
kurkuma
mletý pepř
olej
česnek

POSTUP
Kuřecí stehna omyjeme, případně vykostíme.
Rýži opláchneme a dáme do pekáčku.
Na rýži položíme osolená a opepřená stehna, které jsme potřeli česnekem utřeným se solí.
Dochutíme bobkovým listem a kurkumou.
Podlijeme vodou a zakápneme olejem a dáme do trouby péci.
Pečeme doměkka, případně ještě doléváme vodu.

Kuřecí stehna pečená s rýží (recept na videu)


 Kuřecí kousky na bramborách na videu

3 kuřecí prsa Sůl, černý pepř, červená paprika 1 cibule Olivový olej 4 brambory 200 ml těžké smetany 2 vejce Provensálské bylinky, 1 lžička kari Pečte 40 minut při 200 ° C / 390 ° F 120 g (1 šálek) sýra Gruyère 1 rajče

Kuřecí maso - Šťavnatí rošťáci

4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
2 vejce
2 lžíce solamylu
2 lžíce hořčice
2 stroužky česnekuHotový recept na kuře z jednoho hrnce1 lžička soli
50 g slaniny
1 cibule
žampiony
pepř
1. Kuřecí stehna nebo prsa naklepejte a nasolte.
2. Vytvořte marinádu prošleháním dvou vajec, solamylu, hořčice, prolisovaného nebo nakrájeného česneku. Můžete ještě mírně osolit a opepřit dle chuti.
3. Kuřecí maso vložte do marinády a nejlépe přes noc marinujte v lednici.
4. Na pánvi restujte pokrájenou slaninu. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli a nechejte ji
ve výpeku slaniny zesklovatět. Následně přihoďte nakrájené žampiony a naložené maso a společně osmažte.
5. Kuřecí rošťáky ozdobte jarní cibulkou a rajčaty a podávejte s rýží nebo s hranolkami.

GRILOVANÁ KUŘECÍ KŘIDÝLKA 



10 kg kuřecích křídel 2 velké lžíce mouky 3 velké lžíce kečupu (pro pikantní verzi, použít místo kečupu chilli omáčkou) sůl a pepř
Omáčkou 100 ml ocet 100 ml sladké chilli omáčky
3 čajové lžičky Tabasco
1 lžíce kajenského pepře 2 velké lžíce hnědého cukru 1 lžička sojové omáčky 4 stroužky česneku 125 g másla

Medové kuřecí paličky

kuřecí paličky - 1500 g
kefír - 4 lžíce
med - 1 lžíce
hořčice - 2 lžičky
rajčatový protlak - 1 lžíce
rostlinný olej - 2 lžíce
česnek - 2 stroužky
majoránka - 1 lžička
sůl - dle chuti
mletý černý nebo bílý pepř - dle chuti
bylinkový pepř - dle chuti
mletý kmín - dle chuti 

Kuřecí paličky ze všech stran posypejte solí a vložte je do velké mísy a nechte ho 30 minut odležet.

Mezitím do jiné misky nalijte 3 nebo 4 lžíce kefíru (či jogurtu), přidejte trochu hořčice a rajčatového protlaku. Vše zakápněte lžící medu a přidejte rostlinný olej. Do směsi přisypejte sůl, oba druhy pepře, mletý kmín a majoránku a vše důkladně promíchejte.

    Na odleželé osolené kuře nastrouhejte či prolisujte česnek (případně jej přidejte přímo do kořenicí marinády) a zalijte ho připravenou kořenicí směsí. Poté paličky s kořením důkladně promíchejte, aby se maso směsí kompletně obalilo. Takto připravené kuře vložte v zakryté míse do lednice alespoň na 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat, během čehož jej průběžně 2krát až 3krát promíchejte.

    Marinované kuřecí paličky vyskládejte do zapékací misky a zalijte ho rovnoměrně zbylou marinádou. Troubu rozehřejte na teplotu 195 °C a nechte kuře v odkryté misce péct 40 minut. Po uplynutí této doby snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení dalších 20 až 25 minut, v jejichž průběhu maso pravidelně kontrolujte a přelévejte výpekem z misky. Pokud by se začaly paličky připalovat, aniž by byly ještě dostatečně propečené, snižte teplotu o dalších 5 až 10 °C.

    Po dopečení kuřecí paličky nechte zchladnout a podávejte samotné, s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky či jinou vaší oblíbenou přílohou.


    • Krémové kuře s citronem a parmazánem - video

    1/2 c  mouka
    3/4 c čerstvě nastrouhaný parmezán, dělený
    1 lžička. česnekový prášek
    Kůra z 1/2 citronu
     sůl
    Čerstvě mletý černý pepř
    3 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
    2 polévkové lžíce. extra panenský olivový olej
    1 polévková lžíce. másla
    2 stroužky česneku, nasekaného
    2 c.  špenát
    1 c  Vysokoprocentní smetana
    2/3 c kuřecí vývar 
    1 citron,
    nakrájíme na kolečka a rozpůlíme
    1/4 c. na tenké plátky nakrájená čerstvá bazalka
    Postup na videu
    Ve velké pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte olej, dokud se nebude třpytit, ale nekouří. Přidejte kuře a opékejte dozlatova, 6 minut. Otočte a vařte, dokud opačná strana nezezlátne, ještě asi 6 minut. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
    Snižte teplotu na střední a přidejte do pánve máslo. Když je máslo rozpuštěné, přidejte česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu
     Přidejte špenát a vařte do zvadnutí, 1 až 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, smetanu a zbývající 1/2 šálku parmazánu a dochuťte další solí a pepřem. Míchejte, aby se spojily.
    Přidejte plátky citronu a přiveďte k varu a vařte do mírného zhoustnutí, 3 až 4 minuty. Vraťte kuře na pánev a vařte, dokud není kuře propečené, dalších 5 až 6 minut.
    Když je kuře uvařené, sundejte pánev z ohně a před podáváním ozdobte bazalkou.

      • 300
         g špek
      • , 2
         plátek máslo, 
      • , 2
         ks cibule
      • , 1
         kg kuřecí prsa
      • , 300
         g šunka
      • 1
         sklenice tatarská omáčka
      • 1
         balení plátkový sýr
      • pepř mletý,
      • Podravka, 

      • Kuře pečené na zelenině.
      • Ingredience:
      • Kuřecí paličky 🍗
      • Brambory (nakrájené na kostičky) 🥔
      • Mrkev (na silné plátky) 🥕
      • Cibule (volitelně, na kousky) 🧅
      • Olivový olej 🛢️
      • Česnekový prášek, paprika, černý pepř, sůl 🧂
      • Italské koření nebo sušené bylinky 🌿
      • Čerstvá petrželka na ozdobu 🌱
      • Postup:
      • Kuře a nakrájenou zeleninu promíchejte s olivovým olejem a veškerým kořením a rovnoměrně rozložte do zapékací misky. Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře není zlatavé a propečené a zelenina měkká na vidličku a lehce karamelizovaná. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.
      • Tip: Pro barevný nádech přidejte papriky nebo batáty.  🥖🥗

      • Kuřecím masem ve smetanové omáčce

        • 200 g fettuccine (nebo jiných těstovin)
        • kuřecí prsa
        • žampionů (nebo jiných hub)
        • 1 cibule
        • 1 polévková lžíce olivového oleje
        • Máslo (na smažení)
        • ½ lžíce nasekaného česneku
        • 350 ml smetany (min. 30% tuku)
        • ½ šálku mléka
        • ¼ šálku parmazánu
        • Sůl, černý pepř

        Příprava smetanové omáčky

        • Nakrájejte cibuli a žampiony na tenké plátky.
        • Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte cibuli společně s houbami.
        • Jakmile houby získají zlatohnědou barvu, přidejte nasekaný česnek, sůl, smetanu, mléko a parmazán.
        • Promíchejte a nechte probublávat na mírném ohni.
        • Tipy:

          ✔️ Parmazán můžete nahradit jiným sýrem (např. Grana Padano)
          ✔️ Pokud nepoužíváte máslo, zvolte olivový olej
          ✔️ Pro bohatší chuť můžete přidat sušená rajčata nebo špetku muškátového oříšku

        • Přidejte osmažené kuřecí maso do pánve a promíchejte.
        • Přidejte scezené těstoviny, krátce prohřejte a omáčku nechte lehce zredukovat.
        • Servírujte posypané čerstvou petrželkou a parmazánem.
        • 2. recept

        • Těstoviny – 200 gr.
        • Malá cibule – 1 ks.
        • Česnek – 3 ks.
        • Rajčatová pasta – 3 polévkové lžíce
        • Sůl – 1/4 lžičky
        • Pepř – 0,5 lžičky
        • Oregano – 0,5 lžičky
        • Cukr – 3/4 lžičky
        • Chilly – 1/4 lžičky
        • Mléko – 100 ml.
        • Smetanu na vaření – 150 ml.
        • Sýr čedar – 150 gr.
        • Sýr mozzarella – 150 g.
        • Máslo – 50 gr.
        • 1) V hrnci si uvaříme těstoviny dle návodu. Po uvaření těstovin si odebereme 100 ml vody, ve které se vařily.

          2) Cibuli si nakrájíme nadrobno a přidáme je pánev s rozpáleným olejem. Přidáme prolisovaný česnek a necháme 4 minut smažit.

          3) Následně přidáme rajčatový protlak a promícháme. Přidáme sůl, pepř, oregáno, cukr, chilly a vše promícháme. Přilejeme vodu, kterou jsme si odebrali.

        • 5) Dále přidáme nastrouhaný sýr a mozzarellu, máslo a vše promícháme. Přejeme Vám dobrou chuť.

      • Krémové kuře s houbami a česnekem a horké pečené brambory s medem
      • 2 střední brambory  nakrájené na 2,5 cm velké kostky
        2 lžíce olivového oleje
        ¼ hrnku horkého medu (kupovaného nebo smíchaného s vaší oblíbenou pálivou omáčkou) 🍯🌶️
        ½ lžičky uzené papriky
        Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
        🐔🧄🍄 Krémové kuře s houbami
        1 lžíce olivového oleje
        450 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na kousky velikosti sousta
        2 stroužky česneku, nasekané 🧄
        170 g žampionů  nakrájených na plátky
        1 ½ hrnku smetany k zakysané šlehání
        ½ hrnku strouhaného parmazánu 🧀
        Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
        Volitelné: 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané, na ozdobu
        🍄🌿🌟 Krémový nádech: Na polití-
        1 lžíce olivového oleje
        90 g žampionů cremini, nakrájených na plátky (asi 250 g)
        2 stroužky česneku, nasekané na plátky
        ¼ hrnku čerstvých bazalkových lístků 🌿
        2 lžíce strouhaného Parmazán
        ¼ hrnku smetany ke šlehání
        Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

    • Grilování 

    • Bravčová krkovička patrí medzi najobľúbenejšie letné pochúťky a pre mnohých z nás predstavuje ideálny kúsok mäsa na víkendové grilovanie. Často sa však stáva, že výsledok nie je taký, aký si predstavujeme – namiesto krásne jemnej a šťavnatej krkovičky skončíme s tuhým a vysušeným mäsom. Našťastie, existuje jedno kľúčové pravidlo, ktoré vám zaručí vždy dokonalý výsledok.

       

      Základ úspechu: Od výberu po správnu marinádu

      Príprava dokonale šťavnatej krkovičky začína ešte pred samotným grilovaním. Základom je kvalitná čerstvá bravčovina, ideálne od overeného lokálneho predajcu. Vyberajte plátky s primeraným tukovým prešpikovaním – tuk sa pri grilovaní roztápa a mäsu dodáva lahodnú šťavnatosť.

      Druhým dôležitým krokom je správna marináda, ktorá chuť mäsa nielen obohatí, ale zároveň pomáha zmäkčiť jeho vlákna. Krkovičku nechajte v marináde odpočívať aspoň 24 hodín pred plánovaným grilovaním, aby ste dosiahli čo najlepšiu chuť a lahodnú jemnosť.

      Najlepšie marinády na grilované mäso: Tieto recepty sú všetko, čo potrebujete pre mäkučké mäso!

      Najlepšie marinády na grilované mäso: Tieto recepty sú všetko, čo potrebujete pre mäkučké mäso!

      Kľúčové pravidlo pre šťavnatosť: Stop teplotnému šoku!

      Najdôležitejším krokom k dokonale šťavnatej krkovičke je vyhnúť sa grilovaniu studeného mäsa priamo z chladničky. Tento nenápadný detail môže vašu snahu úplne pokaziť, pretože mäso s nízkou teplotou zažije na rozpálenom grile teplotný šok, v dôsledku ktorého sa jeho vlákna prudko stiahnu. Tým sa z neho okamžite vytlačí všetka šťava a výsledný kúsok je tak suchý a tvrdý.





    • Keď sa začne grilovacia sezóna, tradične siahame po bravčovej krkovičke. Nie vždy však s dobrým výsledkom. Ak si nedáte pozor alebo s mäsom zaobchádzate nesprávne, ľahko sa stane, že grilované plátky budú tvrdé a gumené. Čo by ste mali urobiť, aby bolo mäso po stiahnutí z grilu jemné a šťavnaté? Na to existuje jednoduchý patent.

       

      Grilovaná bravčová krkovička je jednou z našich najobľúbenejších pochúťok. Na zozname grilovacích hitov sa radí hneď za pečenú klobásu. Kým tá sa pripravuje veľmi ľahko, bravčová krkovička si vyžaduje dôkladnejšiu prípravu. Aby bola krkovička jemná a šťavnatá, mala by sa najprv marinovať. Tým sa uvoľní štruktúra mletého mäsa a zvýrazní sa jeho chuť. Najlepšie je pripraviť si marinádu sami, aby ste mali istotu, že neobsahuje žiadne zdraviu škodlivé látky.

      Pred marinovaním sa však odporúča bravčovú krkovičku dôkladne namočiť do slaného nálevu. Vďaka tomu mäso pekne zmäkne a budete ho môcť v marináde uchovávať kratší čas.

      Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
      fotogaléria
      Tu je recept na najlepšiu krkovičku. Bude sa vám rozplývať na jazyku!
      Zdroj: Istock

      Na prípravu takéhoto soľného kúpeľa potrebujete 20 g soli na liter vody. Bravčová krkovička by sa v ňom mala máčať aspoň 12 hodín, ale najlepšie je nechať ju v slanom náleve 24 hodín.

      Nezabudnite tiež vybrať čerstvé mäso zo spoľahlivého zdroja na grilovanie. Aby sa mäso rovnomerne marinovalo a následne opekalo, nakrájajte ho na kúsky rovnakej hrúbky. Potom ich vložte do sklenenej alebo kovovej nádoby a pridajte marinádu. Mäso by ňou malo byť úplne pokryté. Plátky môžete z času na čas otočiť a uistiť sa, že sú rovnomerne obalené korením. Ešte jedna dôležitá poznámka - mäso marinujte v chladničke. A keď je mäso správne marinované, naskočte na gril.

      Najlepšia grilovaná bravčová krkovička

      Najlepšia grilovaná krkovička
      fotogaléria
      Najlepšia grilovaná bravčová krkovička
      Zdroj: iStockphoto

      Ingrediencie:

      • 1kg kg bravčovej krkovičky
      • 20 g soli
      • l vody

       

      Marináda:

      • cibuľa
      • niekoľko strúčikov cesnaku
      • 1/2 čajovej lyžičke sladkej a pálivej papriky
      • 1 čajová lyžička tymiánu
      • 1 čajová lyžička oregana
      • 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate alebo bazalky
      • 50 g oleja
      • 50 g kečupu
      • 1 čajová lyžička dijonskej horčice

       

      Príprava:

      1) Vo veľkom hrnci zvarte vodu so soľou. Soľ sa musí vo vode úplne rozpustiť. Hotový nálev nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Bravčovú krkovičku nakrájajte na rovnako hrubé kúsky a vložte ich do nálevu tak, aby ich voda úplne zakryla. Hrniec prikryte a nechajte v chladničke aspoň 12 alebo najlepšie 24 hodín.

      2) Všetky prísady na marinádu rozmixujte na hladkú pastu. Mäso vyberte zo slaného nálevu, opláchnite ho, dôkladne ho natrite marinádou a odložte na niekoľko hodín do chladničky. Po vybratí ho upečte na grile. Podávajte s chlebom alebo zeleninou.

      Podobným spôsobom môžete pripraviť aj chutnú pečenú krkovičku, v rovnakom náleve ju necháme krátko prevariť:

      Viete, prečo musíte dať krkovičku pred pečením do horúcej vody? Už nikdy ju nebudete robiť inak, bude krásne

      Viete, prečo musíte dať krkovičku pred pečením do horúcej vody? Už nikdy ju nebudete robiť inak, bude krásne jemná, mäkká a bude chutiť oveľa lepšie

      Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!

    •  
      Bravčová panenka 

    • 600 g bravčová panenka
    • 1-2 lyžice plnotučnej horčice
    • 4 strúčiky
    • 1 cesnak
    • šlahačkovej smotany
    • 1/2 dl voda
    • čerstvá petržlenová vňať
    • podľa chuti
    • soľ, mleté čierne korenie
    •  
    • Mäso nakrájame na rezníky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.
    • Krátko opražíme na rozpálenom oleji cca 5 minút, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou cca 20 minút (aj menej - v závislosti od veľkosti rezníkov). 
    • Potom premiestníme zmes do pekáča. 
    • Zmiešame horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a mäso touto zmesou zalejeme. 
    • Pečieme na 180 stupňov cca 20-30 minút. 

    • kuřecí prso cibule mrkev kořen celeru 50 ml rajčatové omáčky petržel konzervovaný hrášek

      RECEPT: ✅ Kuřecí prso naporcujeme a ochutíme: olejem, olivovým olejem, solí, pepřem, suchým kořením a paprikou ✅ Nechte do použití v marinádě, v lednici může být přes noc ✅ Nakrájejte zeleninu: cibuli, mrkev a celer ✅ Kuře obalíme v mouce a smažíme 5 minut ✅ Vyjměte maso a na stejné pánvi opékejte zeleninu 10 minut ✅ Přidáme 5 ml rajčatové omáčky, dochutíme a přidáme 300 ml vody ✅ Maso vrátíme a dusíme 20 minut ✅ Přidejte petržel a hrášek z konzervy a nechte dalších 5 minut vařit