ZAPEKANÉ- Řízky s žampiony a sýrem☝
Každý naklepaný (Kuřecí nebo vepřový) plátek masa osolíme a obalíme z obou stran v mouce, opečeme na rozpáleném oleji.
Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Žampiony také očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Na rostlinném oleji osmahneme cibuli a žampiony doměkka. Podle chuti můžeme směs osolit a okořenit.
Na plech pokrytý pečícím papírem si uložíme opečené plátky masa vedle sebe.
Připravíme si omáčku ze stejných dílů kečupu a majonézy a navrstvíme ji na maso.
Na každý plátek masa pak navrstvíme směs žampionů a cibule. Nakonec vše pokryjeme vrstvou strouhaného sýra.
Připravené řízky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při teplotě 160 °C přibližně 30 minut.
Řízky naruby
olej
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
vepřové maso nebo kuřecí
Plátky masa na řízky naruby naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažíme na pánvi. Takto osmahnuté řízky klademe do pekáčku. Na řízky dáme na kolečka nakrájené cibule (čím více tím lépe).
Přidáme trochu omastku z osmažených řízků a vodu. Řízky naruby pečeme přiklopené v troubě asi
30 minut, občas podlijeme, aby se nevypekla šťáva. Podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní vepřové plátky
1 lžička solamylu nebo mouky
1 pórek + 1 paprika
1 lžíce plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
1 lžička sójové omáčky
1 lžička worcesterské omáčky
1 PL kečupu
pepř + 1 bujon
- Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do marinády. Ve vodě svaříme bujón. Opepříme čerstvě mletým pepřem. Cibuli a česnek rozkrájíme na malé kostičky a ve větším kastrolu nebo pánvi orestujeme na oleji dozlatova. Orestovanou cibuli shrneme vařečkou ke straně a na dno kastrolu vyskládáme plátky masa. Z obou stran je opečeme do zlatavé barvy. Když se vydusí šťáva, posypeme č. paprikou a podlijeme trochu bujónem. Přiklopíme pokličkou a dusíme do vstřebání šťávy opakovaně, dokud maso nezměkne.
Asi v polovině dušení přidáme na proužky nakrájené papriky (já dala červené), pórek na proužky, osolíme dle potřeby, za chvíli dáme rajský protlak, event. kečup.
- Na malé pánvičce rozehřejeme máslo a zaprášíme moukou. Usmažíme jemně zlatavou jíšku a necháme zchladnout. Když je maso měkké, doplníme horkou vodou nebo vývarem a zahustíme moukou. Dochutíme hořčicí, případně ještě solí a svaříme, až získá omáčka požadovanou
Vepřová plec na zázvoru a pivu
500 g masa (krkovice, vepřová plec)
Marináda :
Pivovarská bašta☝
Pečená vepřová žebírka v medové marinádě
2 vepřové kotlety, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprika,
1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 lžíce rajského protlaku, 300 ml masového vývaru,
3 lžičky cukru, sůl , mletý pepř, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky
Nátěr / 1 lžíce: kmínu, paprika, kajenský pepř, uzená paprika, 4 stroužky česneku, 1 cibule,
čerstvá saturejka (nebo tymián) péct 2 hodiny na 150°C
Postup:
česnek - 3 stroužky
tymián - 0,5 lžičky
petrželka - 1 lžička
pomerančová šťáva - 40 ml
citronová šťáva - dle chuti
olej - 1 lžíce
mletá paprika - 1 lžíce
med - 1 lžíce
grilovací omáčka - 200 g
Rozmrazená kuřecí játra dáme na pánev k cibulce a dusíme je doměkka. Potom v nich rozmícháme 5 vajec, počkáme až se srazí. Směs osolíme a opepříme a rozetřeme ji na plát masa.
Opatrně svineme a omotáme nití. Roládu přeneseme na pekáč, osolíme ji a podlijeme vodou.
Pečeme při 200°C necelou hodinu. Během pečení podléváme roládu výpekem.
Mléko rozšleháte se žloutky a rohlíky v míse zalijte.
Na pánvi na sádle opečete pokrájená očištěná játra, okořeníte omáčkou sójovou, podle chuti opepříte a osolíte.
Přidáte i rajčata, pokrájená na malé kousky. Játra i se sádlem lehce promícháte s namočenými rohlíky a nakonec přidáte i sníh, který do pevna ušleháte ze zbylých bílků.
Plátky masa, důkladně naklepejte do tenka a rozložíte na pečicí papír nebo průsvitnou kuchyňskou fólii do obdélníku velikosti menšího plechu na pečení.
Posolíte, pomažete hořčicí .
Na vrch dáte připravenou játrovou nádivku a pomocí fólie pevně zavinete.
Do pekáče rozložíte plátky slaniny, přesunete na ně opatrně roládu spojem dolů, přidáte zbytek slaniny pokrájené nadrobno (pokud máte tučnější maso, můžete slaninu vynechat).
Malinko podlijete vodou a přikryté pečte pomalu v troubě, minimálně dvě hodiny.
Když je maso upečené, rozmícháte med ve lžíci vody, celou roládu potřete a ještě chvíli odkryté dopečete.
Pečeme při 425 F po dobu 20 minut
Marináda :
40 ml sojové omáčky
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
2-3 cm nastrouhaného zázvoru nebo 1/2 lžičky (sušeného)
½ lžičky ostré papriky
1 lžíce cukru
250 ml světlého piva na marinování a na podlévání
Smíchejte všechny přísady na marinádu – další sůl již nepřidávejte, sojová omáčka je výrazně slaná. Maso mírně naklepete a necháte ve směsi marinovat nejméně dvě hodiny.
V pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Přelijte marinádou a hodinu pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem.
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
2-3 cm nastrouhaného zázvoru nebo 1/2 lžičky (sušeného)
½ lžičky ostré papriky
1 lžíce cukru
250 ml světlého piva na marinování a na podlévání
Smíchejte všechny přísady na marinádu – další sůl již nepřidávejte, sojová omáčka je výrazně slaná. Maso mírně naklepete a necháte ve směsi marinovat nejméně dvě hodiny.
V pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Přelijte marinádou a hodinu pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem.
.
Pivovarská bašta☝3/4 kg vepřové libovější plece3 lžíce olej1 ks cibule1 ks pórek1 dl piva4 lžíce sladkého kečupu3-5 stroužků +kečuppepřsůl
3/4 kg vepřové libovější plece
3 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks pórek
1 dl piva
4 lžíce sladkého kečupu
3-5 stroužků +kečup
pepř
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme , přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme ( v papiňáku 10 minut)
Pak přidáme nakrájenou cibuli a pórek, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka Pak papiňák otevřeme a ještě vydusíme, aby nám zbyla jenom šťáva-pokrm se ničím nezahušťuje - podává se s opékaným bramborem nebo hranolky.
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme , přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme ( v papiňáku 10 minut)
Pak přidáme nakrájenou cibuli a pórek, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka
Pak papiňák otevřeme a ještě vydusíme, aby nám zbyla jenom šťáva-pokrm se ničím nezahušťuje - podává se s opékaným bramborem nebo hranolky.👹Krkovička nebo kotlety na medu
4 plátky vepřového masa, sůl, 2 cibule , (česnek)
Marináda:
2 lžíce oleje, 1 lžíce sójové omáčky,
1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička medu,
1 lžička mleté papriky, 0,5 lžičky mletého pepře,1 lžíce hořčice
Z uvedených ingrediencí metličkou vyšleháme marinádu. Plátky krkovice mírně naklepeme a nařízneme kraje, aby se nekroutily. Namáčíme v marinádě a dáme je do mísy. Přikryjeme fólií a necháme dvě hodiny marinovat.
Na dno pekáče nasypeme cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Na cibuli naskládáme maso a zbytkem marinády ještě na povrchu potřeme. Pekáč přikryjeme druhým dílem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Asi po 40 minutách maso obrátíme, pokud je potřeba podlijeme troškou horké vody a pekáč vložíme do trouby už nepřikrytý. Dopékáme při teplotě cca 170 -180°C cca 30 minut . Během této doby maso opět obrátíme a navrstvíme na něj výpek.
Marináda:
2 lžíce oleje, 1 lžíce sójové omáčky,
1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička medu,
1 lžička mleté papriky, 0,5 lžičky mletého pepře,
Z uvedených ingrediencí metličkou vyšleháme marinádu. Plátky krkovice mírně naklepeme a nařízneme kraje, aby se nekroutily. Namáčíme v marinádě a dáme je do mísy. Přikryjeme fólií a necháme dvě hodiny marinovat.
Na dno pekáče nasypeme cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Na cibuli naskládáme maso a zbytkem marinády ještě na povrchu potřeme. Pekáč přikryjeme druhým dílem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Asi po 40 minutách maso obrátíme, pokud je potřeba podlijeme troškou horké vody a pekáč vložíme do trouby už nepřikrytý. Dopékáme při teplotě cca 170 -180°C cca 30 minut . Během této doby maso opět obrátíme a navrstvíme na něj výpek.
Pečená vepřová žebírka v medové marinádě
V míse smíchejte med, sladkou chilli omáčku, ocet, sójovou omáčku, hrubozrnnou hořčici, sůl a na menší proužky nakrájenou cibuli. Pečlivě promíchejte. Očistěte žebírka a naporcujte je na menší části. Poté je dejte do marinády, přikryjte a nechte marinovat v lednici 24 hodin. Dejte směs do pekáče, případně na vyšší plech, který přikryjte alobalem, a vložte ho do předehřáté trouby na 170 °C. Maso pečte 60 minut přikryté, poté ho odkryjte, teplotu zvyšte na 180 až 190 °C a pečte zhruba další hodinu, záleží na vaší vlastnostech vaší trouby. Během druhé fáze pečení můžete žebírka ještě potřít medem.
med
sladká chilli omáčka
sójová omáčka
hrubozrnná hořčice
ocet
cibule
sůl
Srbské žebírkosladká chilli omáčka
sójová omáčka
hrubozrnná hořčice
ocet
cibule
sůl
2 vepřové kotlety, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprika,
1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 lžíce rajského protlaku, 300 ml masového vývaru,
3 lžičky cukru, sůl , mletý pepř, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku a jakmile zpění, přidáme nakrájené papriky a oloupaná nakrájená rajčata lisovaný česnek, protlak a zamícháme. Na základ dáme kotlety, podlijeme vodou s masovým vývarem a dusíme 25-30 minut.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zahustíme .Necháme pár minut probublávat.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.
PEČENÝ BŮČEK nebo vepřový bok bez kosti
česnek
cibule
kmín
sůl
pepř
světlé pivo
vepřový vývar
PEČENÝ BŮČEK:
Maso nakrájíme na kostky velké asi 3 × 3 cm a vložíme do pekáče společně s celými stroužky česneku a cibulí pokrájenou na větší kusy. Okořeníme kmínem, solí, pepřem a promícháme. Podlijeme pivem, trochou vývaru a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení podléváme pivem či vývarem podle potřeby.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zahustíme .Necháme pár minut probublávat.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.
Vepřové výpečky na pivu
PEČENÝ BŮČEK nebo vepřový bok bez kosti česnek
cibule
kmín
sůl
pepř
světlé pivo
vepřový vývar
PEČENÝ BŮČEK:
Maso nakrájíme na kostky velké asi 3 × 3 cm a vložíme do pekáče společně s celými stroužky česneku a cibulí pokrájenou na větší kusy. Okořeníme kmínem, solí, pepřem a promícháme. Podlijeme pivem, trochou vývaru a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení podléváme pivem či vývarem podle potřeby.
Vepřový vrabec
1000 g vepřová plec
150 g cibule
30 g česnek
15 g hladká mouka
5 g sůl
3 g pepř
5 g kmín
GRILOVANÁ ŽEBÍRKA
Nátěr / 1 lžíce: kmínu, paprika, kajenský pepř, uzená paprika, 4 stroužky česneku, 1 cibule,
čerstvá saturejka (nebo tymián) péct 2 hodiny na 150°C
Omáčka na naložení masa
500 g masa ( vepřová krkovice)
2 vejce
sůl
1 PL hořčice, pepř,
1 PL kečup nebo červ. paprika
1/2 lžičky škrobu
1 PL oleje
Suroviny promíchat a nechat přes noc v marinádě.
500 g masa ( vepřová krkovice)
2 vejce
sůl
1 PL hořčice, pepř,
1 PL kečup nebo červ. paprika
1/2 lžičky škrobu
1 PL oleje
Suroviny promíchat a nechat přes noc v marinádě.
Pečené vepřové koleno v pivní omáčce na videu
vepřové koleno - 1 ks
sůl - dle chuti
mletý černý pepř - dle chuti
čerstvý rozmarýn - 1 větvičky
čerstvá šalvěj - 1 listy
rostlinný olej - 1 lžíce
cibule
česnek
mletá sladká paprika
plnotučná hořčice
olivový olej
světlé pivo
sůl - dle chuti
mletý černý pepř - dle chuti
čerstvý rozmarýn - 1 větvičky
čerstvá šalvěj - 1 listy
rostlinný olej - 1 lžíce
cibule
česnek
mletá sladká paprika
plnotučná hořčice
olivový olej
světlé pivo
Oblíbené BBQ pečené vepřové maso na videu
- 1 libra vepřové panenky
- 3 polévkové lžíce hoisin omáčky
- 3 polévkové lžíce cukru
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu
- 2 polévkové lžíce mirin
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř na dochucení
- Vepřové maso nakrájíme na 2-palcové proužky.Smíchejte všechny ingredience kromě oleje ve velké míse a poté vložte maso do marinády. Odstavte alespoň na 40 minut.Marinádu vylijeme a vepřové maso potřeme olivovým olejem.Vařte ve vzduchové fritéze předehřáté na 380 F po dobu 15 minut.
Pivní krkovička v medovo-hořčicové marinádě
4 ks | silnější plátky krkovice |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | snítek rozmarýnu |
1 ks | větší cibule |
1 ks | chilli paprička |
3 lžíce | rostlinného oleje |
3 lžíce | tekutého medu |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
250 ml | černého piva |
drcený barevný pepř | |
sůl | |
voda | |
tuk | |
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, na dno tukem vymazaného pekáčku rovnoměrně rozprostřeme cibuli s česnekem
- Připravíme si marinádu; olej smícháme s medem a hořčicí, do marinády přidáme také nadrobno posekanou, jadřinců zbavenou, chilli papričku
- Maso důkladně potřeme marinádou, osolíme, okořeníme nahrubo podrceným barevným pepřem, necháme chvíli odležet, pak plátky rozložíme do pekáčku na cibuli a česnek, poklademe snítky rozmarýnu
- Maso mírně podlijeme černým pivem a trochou vody, zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 30 minut, pak maso obrátíme a přelijeme pivem, podlijeme opět trochou vody, pečeme odklopené dalších 30-45 minut, záleží, jak silné plátky krkovice použijete
- Upečené plátky krkovice podáváme přelité šťávou z výpeku
Křenová krkovička pečená s brambory
400 g krkovičky (2 plátky)
2 cibule
1 stroužek utřeného česneku
brambory
2 lžíce majonézy
2 lžíce jemně strouhaného křenu
1 lžíce hořčice
1 špetka chilli
koření na americké brambory
sůl
pepř
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z majonézy, hořčice, křenu, česneku a chilli uděláme marinádu. Vložíme do ní maso a pořádně obalíme. Přikryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Hodinu před pečením vytáhneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a dáme do pekáče. Trochu necháme na maso. Na cibuli uložíme plátky masa a zbytek marinády dáme nahoru. Kolem uložíme oškrábané brambory posypané kořením.
Maso podlijeme cca 150 ml vody a pekáček přikryjeme poklicí.
Pečeme asi hodinku do měkka. Občas maso i brambory přeléváme výpekem. Je-li třeba podlijeme během pečení ještě horkou vodou. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.
2 cibule
1 stroužek utřeného česneku
brambory
2 lžíce majonézy
2 lžíce jemně strouhaného křenu
1 lžíce hořčice
1 špetka chilli
koření na americké brambory
sůl
pepř
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z majonézy, hořčice, křenu, česneku a chilli uděláme marinádu. Vložíme do ní maso a pořádně obalíme. Přikryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Hodinu před pečením vytáhneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a dáme do pekáče. Trochu necháme na maso. Na cibuli uložíme plátky masa a zbytek marinády dáme nahoru. Kolem uložíme oškrábané brambory posypané kořením.
Maso podlijeme cca 150 ml vody a pekáček přikryjeme poklicí.
Pečeme asi hodinku do měkka. Občas maso i brambory přeléváme výpekem. Je-li třeba podlijeme během pečení ještě horkou vodou. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.
Marináda
Jako první si připravte marinádu. Do vyšší nádoby nebo mísy přidávejte všechny jednotlivé ingredience na přípravu marinády. Jednotlivé ingredience následně několikrát promíchejte pomocí lžíce, následně je důkladně promixujte tyčovým mixérem. Vznikne jednotná marináda zajímavé chuti.
Nakrajujte jednotlivé kusy, aby se z válečku masa začala tvořit velká placka. Připravený základ na roládu důkladně potřete nachystanou marinádou. Maso zabalte do tvaru rolády a pomažte ho marinádou ještě zvenčí. Takto ho nechte delší dobu marinovat.
tymián - 0,5 lžičky
petrželka - 1 lžička
pomerančová šťáva - 40 ml
citronová šťáva - dle chuti
olej - 1 lžíce
mletá paprika - 1 lžíce
med - 1 lžíce
grilovací omáčka - 200 g
Náplň
Žampiony, oloupejte je a nakrájejte. Nakrájejte také cibuli, mrkev a česnek. Česnek začněte lehce opékat na oleji. K němu přidejte cibuli a mrkev. Až změknou, přisypte také houby. Na závěr přidejte sušenou šunku.
Roládu znovu rozbalte a položte po celé její ploše plátky slaniny. Následně na tento základ naneste veškerou směs z pánve a důkladně ji rozhrňte po celé ploše masa. Poté vše posypte rozinkami. V tuto chvíli také můžete roládu zabalit. Provázkem zajistěte, že bude držet tvar. Vložte ji do trouby předehřáté na teplotu 200 stupňů a pečte asi 40 minut. Přílohu lze udělat zároveň tak, že plech s roládou vystelete cibulí a maso obrovnáte bramborami.
Vepřové na houbách v papiňáku
|
Postup přípravy: Vepřové maso nakrájíme na plátky (případně na větší kousky). Nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci zpěníme na sádle, poté přidáme maso, které necháme z obou stran opéct. Osolíme, přidáme kmín, pepř, houby, a nakonec mletou papriku. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Pro silnější chuť můžeme přidat bujón. V papiňáku dusíme na minimum 25-30 minut do úplného změknutí masa. Poté si připravíme jíšku, kterou omáčku zahustíme. Necháme projít varem a podáváme ideálně s houskovým knedlíkem nebo s rýží. Vepřová panenka s pepřovou omáčkouna videu |
Kuřecí roláda plněná kuřecími játry
Plát z vykostěného kuřete rozprostřeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na pánvi zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli.Rozmrazená kuřecí játra dáme na pánev k cibulce a dusíme je doměkka. Potom v nich rozmícháme 5 vajec, počkáme až se srazí. Směs osolíme a opepříme a rozetřeme ji na plát masa.
Opatrně svineme a omotáme nití. Roládu přeneseme na pekáč, osolíme ji a podlijeme vodou.
Pečeme při 200°C necelou hodinu. Během pečení podléváme roládu výpekem.
Vepřová roláda s játrovou nádivkou
Rohlíky pokrájíte na kostičky, opečete na sádle dorůžova a dáte do mísy.Mléko rozšleháte se žloutky a rohlíky v míse zalijte.
Na pánvi na sádle opečete pokrájená očištěná játra, okořeníte omáčkou sójovou, podle chuti opepříte a osolíte.
Přidáte i rajčata, pokrájená na malé kousky. Játra i se sádlem lehce promícháte s namočenými rohlíky a nakonec přidáte i sníh, který do pevna ušleháte ze zbylých bílků.
Plátky masa, důkladně naklepejte do tenka a rozložíte na pečicí papír nebo průsvitnou kuchyňskou fólii do obdélníku velikosti menšího plechu na pečení.
Posolíte, pomažete hořčicí .
Na vrch dáte připravenou játrovou nádivku a pomocí fólie pevně zavinete.
Do pekáče rozložíte plátky slaniny, přesunete na ně opatrně roládu spojem dolů, přidáte zbytek slaniny pokrájené nadrobno (pokud máte tučnější maso, můžete slaninu vynechat).
Malinko podlijete vodou a přikryté pečte pomalu v troubě, minimálně dvě hodiny.
Když je maso upečené, rozmícháte med ve lžíci vody, celou roládu potřete a ještě chvíli odkryté dopečete.
Fólie pečený česnekový máslový steak a brambory
INGREDIENCE
1 kg brambor
1 a 1/2 kg steaku
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku / mleté
1 PL italského koření
2 PL čerstvě nasekané petrželky
1/2 lžičky uzené papriky
sůl a pepř na dochucení
2 PL olivového oleje
4 PL másla, rozdělené
1 kg brambor
1 a 1/2 kg steaku
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku / mleté
1 PL italského koření
2 PL čerstvě nasekané petrželky
1/2 lžičky uzené papriky
sůl a pepř na dochucení
2 PL olivového oleje
4 PL másla, rozdělené
Pečeme při 425 F po dobu 20 minut
Jak péct steak v troubě