70 tis. videí !!!
Kuřecí fajitas v tortille
Kuřecí fajitas
Tacos
Re: Takos
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, pak zakápneme sójovou omáčkou a olejem
2. Okořeníme mletým pepřem, červenou paprikou (chilli) a solí
3. Maso necháme nejlépe přes noc marinovat
Placky
4. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
5. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
6. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
7. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
8. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany), placky uchováme v teple
Náplň
9. Na pánvi na rozpáleném oleji marinované kuřecí kousky ze všech stran orestujeme a poté promícháme s omytou, na plátky pokrájenou zeleninou
10. Směs plníme do salsou pomazaných tortill
11. Ihned podáváme.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a naložíme ho do směsi koření, kterou si vybereme podle vaší chuti, a oleje. Maso necháme přes noc marinovat. Na pánvi na rozpáleném oleji maso ze všech stran osmahneme a poté plníme do tacos Shell. To jsou zahnuté kukuřičné tortilly ve tvaru U a my je předehřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Prohřáté taštičky posypeme strouhaným sýrem a dochutíme nakrájeným salátem, avokádem nebo kysanou smetanou a salsou.
Ostatní
OlejNaN -
SůlNaN -
Kysaná smetanaNaN -
AvokádoNaN -
ČedarNaN -
Maso kuřecí600 g
KořeníNaN -
Salát listovýNaN -
Tacos shell12 ks
SalsaNaN
Tacos je tradiční mexické jídlo. Jedná se o malou tortillu (průměr okolo 10 cm), která je naplněna směsí, jejíž obsah se může lišit recept od receptu. Některá data mohou pocházet z datové položky. Tortilly se používají pšeničné nebo kukuřičné, mohou být měkké nebo tvrdé (fritované).
Maso:
- kuřecí prsa 2 ks
- hladká mouka 60 g
- mletá paprika 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- sušený česnek 1/2 lžičky
- pepř černý mletý
- sůl
- jogurt 40 g
- sriracha omáčka 50 g
- vejce 1 ks
- cornflakes (na obalení) 150 g
Salsa:
- kukuřice 200 g
- avokádo 1 ks
- rajče 2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- petrželka (jemně sekaná) 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva 1/2 plodu
- olivový olej 40 ml
Omáčka:
- majonéza
- jogurt
- petrželka (jemně sekaná)
- limetková šťáva 1/2 plodu
- pepř černý mletý
- sůl
Na dokončení:
- červené zelí 100 g
- tortilla (malá) 8 ks
- chilli papričky 1 ks
- koriandr
Postup přípravy:
- Nejprve naložte maso. Prsa očistěte a nakrájejte na větší proužky (čtyři proužky z jednoho prsa). Ve větší misce promíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku, papriku, kmín, cibuli, česnek, sůl a pepř.
- Následně přidejte jogurt, srirachu a vejce a vše umíchejte do hladké konzistence. Do směsi vložte maso, dobře ho marinádou obalte a nechte chvíli v lednici uležet. Nyní připravte zeleninovou salsu.
- Kukuřici sceďte a na pánvi ji lehce orestujte. Pak ji dejte do misky. Přidejte na menší kostky nakrájené avokádo. Rajčata přepulte, vyndejte jim jadřinec a „kůru“ nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte najemno. Petrželku nasekejte. Česnek prolisujte.
- Vše vložte do misky, promíchejte a nakonec přilijte šťávu z limety a olivový olej. Opět promíchejte. V menší misce promíchejte majonézu s jogurtem. Přidejte petrželku, limetovou šťávu, pepř a sůl. Opět promíchejte.
- Zelí nakrouhejte, chilli nakrájejte na kolečka. Maso vyndejte z lednice a obalte ho v jemně mletých cornflakes. Následně tyto stripsy osmažte v menším rendlíku v rozpáleném oleji (trvá to zhruba 6 minut).
- Přichází čas pokrm složit. Do středu tortilly položte část krouhaného zelí a strips, posypte je salsou a polijte omáčkou. Přidejte chilli, koriandr a můžete podávat.
Hovězí tmavá guláš.
4–6 kusů kuřete (stehna nebo paličky, s kůží a kostí)
2 lžíce oleje na vaření
1 cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, mleté
1 paprika, nakrájená na kostičky
1 rajče, nakrájené na kolečka
1 mrkev, nakrájená na kolečka
2 lžíce oleje na vaření
1 cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, mleté
1 paprika, nakrájená na kostičky
1 rajče, nakrájené na kolečka
1 mrkev, nakrájená na kolečka
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 paprika Scotch Bonnet (volitelně pro pálivost)
2 hrnky kuřecího vývaru
Sůl a pepř dle chuti
1 lžíce bílého octa (volitelně)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 paprika Scotch Bonnet (volitelně pro pálivost)
2 hrnky kuřecího vývaru
Sůl a pepř dle chuti
1 lžíce bílého octa (volitelně)