Dokonalá marináda na maso
Je to kombinace několika málo surovin, které máte většinou doma – olej, hořčice, česnek, sůl, pepř a trocha pálivé nebo uzené papriky. Mamka do ní někdy přidávala i trochu piva nebo medu, podle nálady.
Na marinádu na maso potřebujeme
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce oleje (řepkový nebo slunečnicový)
- 3–4 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
Vše dobře promícháme a potřeme tím důkladně krkovici ve všech záhybech. V uzavřené misce necháme odpočívat přes noc.
Marinovaná krkovice 2
- 6 plátků krkovice
- 1 lžíce tymiánu
- 200 ml rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku (prolisovaný)
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 4 lžíce sojové omáčky
2. Marinádou potřeme všechny plátky krkovice a co zbyde v misce, jen na krkovice vylijeme. Takto naloženou krkovici dáme přes noc marinovat.
3. Následující den můžeme krkovici buď grilovat na grilu nebo opéct na grilovací pánvi.