pátek 13. června 2025

Grilované maso

 


Dokonalá marináda na maso 

Je to kombinace několika málo surovin, které máte většinou doma – olej, hořčice, česnek, sůl, pepř a trocha pálivé nebo uzené papriky. Mamka do ní někdy přidávala i trochu piva nebo medu, podle nálady. 

Na marinádu na maso potřebujeme

  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce oleje (řepkový nebo slunečnicový)
  • 3–4 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu

Vše dobře promícháme a potřeme tím důkladně krkovici ve všech záhybech. V uzavřené misce necháme odpočívat přes noc.

Marinovaná krkovice 2


  • 6 plátků krkovice
  • 1 lžíce tymiánu
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 lžíce sojové omáčky

2. Marinádou potřeme všechny plátky krkovice a co zbyde v misce, jen na krkovice vylijeme. Takto naloženou krkovici dáme přes noc marinovat.

3. Následující den můžeme krkovici buď grilovat na grilu nebo opéct na grilovací pánvi.