MASCARPONE MISKY
- V míse vyšleháme smetanu s jedním balíčkem vanilkového cukru, v druhé misce mascarpone s ricottou, druhým balíčkem vanilkového cukru a medem.
- Krém z mascarpone smícháme se šlehačkou.
- Připravíme si ovocný rozvar tak, že jahody nakrájíme na malé kousky, vložíme do menšího hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni povařte asi 10 minut, dokud se ovoce částečně nezačne rozvařovat. Necháme vychladnout.
- Do sklenic rozdělíme lžící část ovoce, na něj navršíme krém, rozdrcené sušenky a postup ještě jednou opakujeme.
- Poslední vrstvu bude tvořit krém. Vršek posypejte nasekanými sušenkami a dozdobíme čerstvou jahodou. Dáme odležet do lednice.
- 500 g mascarpone
- 200 g ricotta
- 150 ml smetana (33%)
- 2 balíčky cukr (vanilkový)
- 1 PL med
- sušenky (máslové)
JAHODOVÝ ROZVAR:
- jahody
- 2 PL cukr (pískový)
7 nejlepších receptů na výtečné poháry.
Čokoládový pohár s mascarponeMíša pohár
Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Smetanovo-malinový pohár
Bombardino pohár
Gratinovaný ostružinový pohár
Karamelový pohár
Ovocné pohárky (4 porce) 500 ml plnotučného mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, 3 lžíce cukru, piškoty, čerstvé, nejlépe červené ovoce, sirup, šlehačka 1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Po odstavení z plotny do něj vmícháme žloutky. 2. Zakryjeme folií, aby se nevytvořil škraloup, a necháme vychladnout. Piškoty zvlhčíme sirupem 3. Do vysokých sklenic střídavě vrstvíme piškoty, ovoce a krém. Poslední tvoří vyšlehaná šlehačka. Žloutkový krém báječně rozvoní dejte trocha rumu. Ovocmý pohár (4 porce) 500 ml šlehačky, 10 g želatiny, 100 g cukru, vanilkový lusk, čerstvé nebo kompotové ovoce 1. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, nožem seškrábneme obsah, jejž se zbytkem lusku přidáme do šlehačky. Doplníme cukr a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme stát asi 10 minut pod pokličkou. 2. Želatinu dáme nabobtnat do vody a pak rozpustíme v mikrovlnné troubě (stačí několik vteřin). 3. Ze šlehačky vyjmeme vanilkový lusk, rozmícháme v ní želatinu, nalijeme do formiček (skleniček) a necháme přes noc zatuhnout v chladničce. Před podáváním ozdobíme ovocem. Tip: Lze použít i želatinu určenou pro vaječnou tlačenku. Stojí polovinu a funguje stejně. |
Pudinková BOULE
|
Pudinková pochoutka s ovocem:
Co budeme potřebovat:
Ingredience na želé dort - 2 x recepty z videa 4 lžíce cukru 2 lžíce mouky 4 lžíce škrobu 3 šálky mléka 2 lžíce másla Půl lžičky vanilky 5 šálků vody 4 obálky jahodového želé nebo jakékoli jiné příchutě Pudinkový dezert s želé BB sušenky 1/2 šálku cukru 6 lžic pudinkového prášku 4 šálky mléka 1 lžička másla 1 a 1/2 šálku horké vody 2 obálky jahodového želé 1 šálek ledové vody |
Marmeláda, želé & jiné (Džemy, zavařeniny)
Přísady:
0,5 balení | Tapioca Pearls Dr. Oetker |
250 ml | mléko polotučné |
2 balíčky | Vanilkový cukr Dr. Oetker |
100 g | borůvky |
1 PL | med |
3 PL | jogurt bílý polotučný |
1 KL | Chia semínka |
příprava
Tapiokové perly nasypeme do mléka, osladíme a necháme aspoň hodinu stát. Poté za stálého míchání pozvolna zahříváme, dokud směs nezačne vřít a houstnout. Vaříme ještě minutu, aby perličky zprůhledněly. Puding rozdělíme do skleniček a dáme vychladit.
Mezitím si připravíme smoothie. Borůvky – čerstvé nebo mražené – dáme do mixéru, přidáme med, jogurt a chia semínka. Všechno dohromady umixujeme. Rozdělíme na ztuhlé pudingy a ozdobíme ovocem, oříšky apod. Konzumujeme tak, že spolu všechno promícháme.
Borůvkové Matcha Smoothie
Karamelový dezert
Na krém:
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
250 g | mascarpone |
2 balíčky | Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker |
Na ozdobení:
mango | |
8 ks | karamelové sušenky |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
1 PL | cukr |
příprava
V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu dotuha. Do ušlehané smetany postupně zašleháváme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni mascarpone a karamelový cukr.
Mango očistíme, nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Lžící rozdělíme krém do skleniček. Karamelové sušenky podélně vložíme po stěnách sklenek do krému tak, aby polovina sušenky byla ponořena do krému.
V míse vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme na krém. Dozdobíme mangem.